Tehdit gibi açıklama: Suriye'yi vurursa...

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenlemesi durumunda ''ciddi sonuçları'' olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Tehdit gibi açıklama: Suriye'yi vurursa...
Tehdit gibi açıklama: Suriye'yi vurursa...
GİRİŞ 10.04.2018 10:45 GÜNCELLEME 10.04.2018 10:48
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bölgesel ve küresel güçlerin yıkıcı ve hayal dahi edilemez sonuçlara neden olacak çıkar çatışmaları yüzünden Suriye'deki savaşın ulusal ya da bölgesel bir krizin ötesine geçtiğini ve şu anda uluslararası güvenliği tehdit ettiği uyarısında bulundu. 

''CİDDİ SONUÇLARI OLUR''

AA'nın haberine göre, BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal silah saldırısı üzerine Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç'in talebiyle toplandı.

 

 

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenlemesi durumunda ''ciddi sonuçları'' olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Nebenzia, Duma'da rejimin kimyasal silah saldırısı düzenlemediği iddiasında bulunarak, ABD, Fransa ve İngiltere'yi Suriye'de Rusya'ya karşı ''agresif bir politika'' yürütmekle suçladı.

Fransa ve İngiltere'nin ''hakaretler, savaş yanlısı söylemler ve yaptırımlarla körü körüne ABD'nin peşinden gittiğini'' belirten Nebenzia, Rusya'ya karşı tutumun Soğuk Savaş dönemindeki ''kabul edilebilir'' söylemin de ötesine geçtiğini ifade etti. 

DUMA'DAKİ SALDIRIYA 'YALAN' DEDİ!

Duma'daki kimyasal silah saldırısını "yalan'' olarak nitelendiren Nebenzia,''ABD'ye ilgili kanallar aracılığıyla askeri müdahaleninin ciddi sonuçları olacağınını ilettik.'' dedi.

Nebenzia, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) yetkililerin kimyasal silah saldırısı soruşturması için hemen salı günü Suriye'ye uçabileceğini ve koruma sağlanacağını aktardı.

YORUMLAR 24
  • tokatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya orda olmasydı surıye çoktan abd nın elşndeydı bunu unutmayın boş yazmayın
    Cevapla
  • Yazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya katil Esad'ı koruma kim vuruyorsa vursun senin ne Esad'la nede İran'la işin olur bunlar sadece piyonlardır Türkiye'yle iyi geçinmeye bak Türkiye katil kimse onun karşısına dikilecek tek devlettir orta doğunun yegane tek gücüdür şimdi ABD'ye kafa tutuyoruz ama eğer böyle giderse gerekirse ABD'yle bir olur katili vurur Yugoslavya'yı da yıkarız iyi düşünün Türkiye'mi İran'ımı sende biliyosunki tek güç Ortadoğu'nun Türkiye'dir İran eşkiyalıktan ötesine geçemez tarihlerindede yok şimdide yok sadece hikayeden saddam gibi bıgırdayıp kendilerini güçlü sannediyolar
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi az daha gaza gelin birazda hacli tapibakci kafir kani aksin hep ismailler kurban oluyor
    Cevapla
  • Md1983 6 yıl önce Şikayet Et
    Vursanda birsey olmaz dunyada ki tum gorusmelerde boşa burdabtek çözüm bu zalimin gebermesi onuda sahipleri istemiyor.
    Cevapla
  • duralı 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın abd ingilterenın karşısında hiç şansı yok beyler bir sonuçta olamaz oturur bi dahada yerınde kalkamaz kendını rezıl eder
    Cevapla
  • tokatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    eskı rusya yok kolay degıl rezıl vezır kım olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması