Saldırı sonrası İran'dan ilk açıklama!

İran, Suriye'ye düzenlenen hava harekatına ilişkin açıklama yaptı. İran, "Saldırıyı güçlü şekilde kınıyoruz" dedi. İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise "Suriye'ye saldırmak bir suçtur. Amerikan Başkanı, İngiltere Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı birer hayduttur" dedi.

GİRİŞ 14.04.2018 11:45 GÜNCELLEME 14.04.2018 12:46
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin "saldırı emri" verdiğini söyleyerek, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. Saldırıda başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındı.

İRAN'DAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

 

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in Askeri Haberler Servisi Editörü Hossein Dalirian, şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ülke yetkililerinin, Rus bombardıman uçaklarının İran hava sahasını ve yakıt ikmali için Hemedan eyaletinde bulunan NOJEH hava üssünü kullanmasını kabul ettiklerini" bildirdi.

İran, Suriye'ye düzenlenen hava harekatına ilişkin açıklama yaptı. İran, "Saldırıyı güçlü şekilde kınıyoruz" dedi

HAMANEY: KARŞILIKSIZ KALMAZ

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batılı ülkelerin Suriye'ye karşı düzenlediği saldırının 'hiçbir kazancı olmayan bir suç' olduğunu söyledi.

Hamaney "ABD ve müttefikleri Suriye'deki suçlardan hiçbir kazanç elde edemeyecek. Suriye'ye saldırmak bir suçtur. Amerikan Başkanı, İngiltere Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı birer hayduttur" dedi.

RUHANİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Bu saldırı Orta Doğu'da yıkıma neden olacak." dedi.

YORUMLAR 124
  • Tuncay 6 yıl önce Şikayet Et
    Acem ve arap sadece bağırır gerisi yok.
    Cevapla
  • karadut 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz münafıkların başına ABD bombası düştü. Dua edin Allah'ın tokadını daha yemediniz, bebek katilleri.
    Cevapla
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    iran ya esedi terbiye etsin madem abilik taslıyor esede ! Ya da kimyasal silahı atanın ABD olduğunu ispatlasın. Ve ya sussun "Benim söylemediğim bir sözü bana isnat eden cehennemdeki yerini hazırlasın. demiş Hz Peygamber. İranın iddiası değil mi " Hz Peygamber Hz Ali'yi halifesi ilan edecekti vs" Öyle olsaydı namazı kıldırmasını ona söylerdi...
    Cevapla
  • eray akalın 6 yıl önce Şikayet Et
    İran israilin F 16 sını düşüttürmüştü.Amerika ve israil akıllanmadığına göre şimdi iran israile zarar vermeye devam edecektir.İsrail sert ısırıldık derken ,iran tarafından ısırıldıklarını kastediyordu. Çünkü iran suriye toprağı üzerinden israile biraz ders vermişti.İsrail yine akıllanmadı.Çünkü bu operasyonu suriyeye yaptıran israildir.İsrail amerikaya dediki sen suriyeye operasyon ben kenardan gizlice izleyim.İsrail hem kendini irandan korumak için sesiz kalmayı tercih etti.Ama operasyonu yaptıran israildir.İran bunu biliyor.Yakında israile yapacağını bilir.
    Cevapla
  • gülsen 6 yıl önce Şikayet Et
    Hamaney doğru söylemiş ama eksik söylemiş abd,ingiltere, fransa, iran ve suriye haydut devletlerdir, bunların birkismi çocukları masum sivilleri kimyasal silahlarla olduruken digerleride ellerini ogusturup seyrediyordu, hatta bunlar katil ve alcaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!