Planı çöktü, BAE pes etti!

Somali İç Güvenlik Bakanlığı’nın, 8 Nisan’da Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelen uçakta 9,6 milyon dolar nakit paranın ele geçirildiğini duyurmasıyla başlayan krizde BAE Yönetimi pes etti.

Planı çöktü, BAE pes etti!
Planı çöktü, BAE pes etti!
GİRİŞ 17.04.2018 07:41 GÜNCELLEME 17.04.2018 07:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Devlet haber ajansı WAM, BAE’nin Somalili askerleri eğitmek için 2014’te Somali’de başlattığı askeri eğitim programını sonlandırma kararı aldığını duyurdu. BAE’li yetkililer, Somali hükümetinin el koyduğu paranın Somali’nin yarı özerk bölgesi Putland’da eğitilen askerlerin maaşlarını ödemek için gönderildiğini iddia etti. Ancak Somalili yetkililer, gelen paranın askerlere yapılacak ödemeden çok daha fazla olduğunu açıklamıştı. Somali İç Güvenlik Bakanlığı, paranın Somali’de kime ya da nereye ulaştırılmak üzere getirildiğinin araştırıldığı belirtilmişti.

Somali hükümeti de BAE ile yapılan askeri anlaşmaya rağmen, bundan sonra Somali ordusundaki askerlerin maaşlarını ve eğitimini kendisinin vereceğini duyurmuştu. BAE’nin Somaliland’de inşa ettiği askeri üs ile bölgenin Somali’den kopması için zemin hazırladığından şüpheleniliyor.

 

 

YORUMLAR 10
  • MACKALI 6 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz bir şey isterse veya bir yeri karıştırmak isterse kendi köpeği olan BAE'yi kullanır. Sudan geçen uzun bacaklı leylek misali...
    Cevapla
  • hlt01 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye eğitir 6 ay-1 yıl eğitim verse canavar olur.hepsi..
    Cevapla
  • volkan34 6 yıl önce Şikayet Et
    Noldu len BAE karıştıramadınmı somaliyi.. Hehehe.. LEn akrep BAE .. SEn kimi ne sanıyorsun.. Paran petrolün var diye her istediğini yapacanmı sandın.. Bak yabana gitmedi paran gene iyisin. hayıra harcayacaklar onu..Öbür arafta tek bi iyilik olarak karşına çıkacak. Tabi başkalarına zulüm etmediysen onunla gidersin. Pek sanmıyorum etmediğinide neyse.. Hey somali iyi sayın parayı eksik olmasın heheheheheh
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkelere Türkiyenin yardım etmesi lazım.
    Cevapla
  • akinaslan 6 yıl önce Şikayet Et
    ediyor zaten
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    BAE’den gelen para askerlere yapılacak ödemeden çok daha fazladır. Çünkü paranın çoğu ABD İsrail planları için istenmiştir. Daha geçenlerde Trump Suriye’de kalmamızın maliyetini Arap ülkeleri ödesin demedi mi? Siyonistlerin uşağı olmuş Arap ülkelerinin yöneticileri de insanlık için, terörü bitirmek için orada olan Türkiye’yi haksız eleştirirken gavur ABD’nin Müslüman diyarları karıştırmak için orada bulunmasının masrafını bile, Suriye’li zor durumda bulunan Müslümanlardan esirgedikleri dolarlarla karşılarlar. Türkiye ile Somali’nin arası çok iyi olduğundan Müslümanlar arasına fitne sokucuların Irak’ta Suriye’dekine benzer hileleri Somali’de de denemeyeceklerini kimse iddia edemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı