İran ile ilgili ortalığı karıştıracak iddia!

İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, terör örgütü DEAŞ'ın geçen yıllarda kara para aklamak için İran bankacılık sistemini kullandığını ileri sürdü.

İran ile ilgili ortalığı karıştıracak iddia!
İran ile ilgili ortalığı karıştıracak iddia!
GİRİŞ 12.06.2018 16:45 GÜNCELLEME 12.06.2018 16:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İran Meclisi'ndeki  tartışmalı FATF yasa tasarısı görüşmelerine değinen Sadıki, "DAEŞ geçen yıllarda  kara para aklamak için İran bankacılık sistemini kullanıyordu. Hatta bu durum Suriye'nin itirazlarına dahi sebep olmuştu." dedi.

Uyuşturucu ve vergi kaçakçılığı yapan büyük şebekelerin kara para aklamayla mücadeleye karşı olan lobinin içerisinde bulunduğunu kaydeden Sadıki, "Onlar banka işlemlerinin şeffaf olmasından korkuyorlar. Devrimci sloganlarla  muhafazakarları kışkırtarak kendi çıkarlarını korumaya çalışıyorlar." ifadelerini  kullandı.
 
Sadıki, İran bankalarının uluslararası bankacılık sistemine entegre  olamamasının önündeki engelin ekonomik yaptırımlardan ziyade ülke içi  faktörlerden kaynaklandığını dile getirdi.
 
İran Meclisi'nde, pazar günü, teröre finansal desteğin engellenmesine  yönelik yasada değişiklik yapılmasına dair hazırlanan ve kamuoyunda "FATF yasası" olarak bilinen tasarı, aşırı muhafazakar Direniş Cephesi'ne yakın  milletvekillerinin protestoları sebebiyle askıya alınmıştı. Manevi liderliğini  Ayetullah Misbah Yezdi'nin yaptığı Direniş Cephesi yanlısı bir grup, cumartesi  günü İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Kum kentindeki ofisi önünde FATF karşıtı gösteri düzenlemişti. İran'da muhafazakarlar Hizbullah gibi bazı  örgütlere para aktarılamayacağı konusundaki kaygılarından dolayı "FATF yasası"  olarak bilinen tasarıya karşı çıkıyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • mahmud 5 yıl önce Şikayet Et
    bu iran kadar islama zarar veren suud, bae mısır ve kendisidir tabii...bunlar islami görünüp haçlı Siyonist maşaları olarak vücudumuzu zehirleyen ülkelerdir, zaten daeşin de kurucuları arasında bu devletler
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bu iran çok ters işler çeviriyor hiçte şık değil
    Cevapla
  • Karman Çorman 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşey birbirine girdi kim kiminle ortak, kimin amacı ne, kim kimden ne istiyor belli değil.
    Cevapla
  • kosovalı 5 yıl önce Şikayet Et
    fitne fücur yuvasi harici iran.yikildigin gün ümmetin rahatladiğı gündür
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD dolarlarının % 46'sı karşılıksız basılıyor.Artık paranın akı karası kalmadı. Gelsin de nereden gelirse gelsin, olsun da kimin parası olursa olsun.Dünyada en geçerli yöntem bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim