Hamaney çok kızdı! Sürpriz ABD kararı

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi ülkesinin geliştirdiği yeni nesil "Fateh Mobin" kısa menzilli balistik füzesini tanıttı. Diğer taraftan İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, ABD ile müzakere yapılmasını yasakladığını duyurdu.

GİRİŞ 13.08.2018 16:15 GÜNCELLEME 13.08.2018 16:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tasnim haber ajansının aktardığına göre Hatemi yaptığı açıklamada "Halkımıza söz verdiğimiz gibi ülkemizin füze kapasitesini artırma çabalarımızdan kaçınmayacağız ve kesinlikle her gün füze gücümüzü artırmayı sürdüreceğiz" dedi.

"YÜZDE YÜZ MİLLİ"

 

 

Geliştirilen yeni nesil "Fateh Mobin" kısa menzilli balistik füzenin yüzde yüz milli olduğunu belirten Hatemi, füzenin atik, radara yakalanmayan, taktiksel ve hassas güdümlü olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Hatemi ayrıca konuşmasında "Büyük İran ulusu üzerindeki baskılar ve psikolojik savaş arttıkça her alandaki savunma gücümüzü geliştirme isteğimiz de artacak" ifadelerini kullandı.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Hamaney, çeşitli kesimlerden halk temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Halkın geçim derdiyle uğraştığının farkında olduklarını belirten Hamaney, "İran'ın bugünkü sorunu milli paranın değer kaybetmesidir. Uzmanlar ve yetkililer, bu durumun sadece dış etkilerle ortaya çıkmadığı konusunda görüş birliğindeler" dedi.

RUHANİ'YE SERT ELEŞTİRİ

Hamaney, ambargoların ekonomi üzerinde mutlaka etkili olduğunu ancak sorunların temelinde uygulamalarla ilgili durum olduğunu belirterek, üstü kapalı şekilde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetini eleştirdi.

Dikkatli, zamanında ve daha iyi düşenerek adım atıldığında ambargoların etkisinin azalacağını vurgulayan Hamaney, döviz konusundaki kötüye kullanımın icra politikası ve yönetimle ilgili olduğunun altını çizdi.

"ABD İLE MASAYA OTURMAYACAĞIZ"

İran'la ön koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın teklifini değerlendiren İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Washington yönetimi sahtekardır. ABD'yle müzakere masasına oturmayacağız, bunu yasaklıyorum" açıklamasında bulundu.

Tahran'da İmam Humeyni Camii'nde konuşan Hamaney, Beyaz Saray yönetiminin verdiği taahhütlerini tutmamakla suçlayarak,  "Şimdi, bu sahtekar hükümetle müzakere masasına mı oturmalıyız" dedi.

ABD makamlarının İran konusundaki son açıklamalarını "utanmazlık" olarak yorumlayan Hamaney şunları söyledi: "ABD, ekonomik yaptırımlar dışında iki şeyi daha ortaya atıyor: Birincisi savaş, diğeri müzakere önerisi. Savaşın hayaletini gündeme getirerek korkakları korkutmaya çalışıyorlar. Müzakere önerisi ile de sıradan bir oyunu oynuyorlar. Birileri müzakere ön koşulsuz olacak diyor diğeri koşullar koyuyor. Halkıma bu konuda iki cümle söyleyeceğim; Savaş olmayacak ve müzakere de yapılmayacak."

"ABD İLE GÖRÜŞMENİZİ YASAKLIYORUM"

İran'ın ancak ABD baskısından etkilemediği otoriteye ulaştığında Washington yönetimiyle ile müzakere masasına oturabileceğini söyleyen Hamaney, "Bugün bu koşullar yok. Nasıl ki kurucu liderimiz Ayetullah Humeyni ABD'yle görüşmeyi yasakladıysa ben de yasaklıyorum" dedi.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 12
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte bizim de yapacağımuz bu. Füze menzilini ve gücünü artırmak tabii ki yerli ve milli olmak şartıyla. Hem ucuz hem etkili. Ülkene yabancı güç adımını atamaz. Bence savaş uçağı devri bitti. Kimseye saldırmayacaksak eğer terör için İHA ve SİHA lar ile hürjet gibi küçük uçaklar yeterli. Savunma için füze en iyisi, nerdeyse bir uçağın kırkta bir fiyatına.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    acem arab kulturunda...arab olmuyana deyirlar..yani arabdan haric musulmanlar ..fars.turk.ve ve ve hipsina acem diyerlar....ozaman iranda gazneyn..selcuk hanedanlara da arablar acem deyardilar..alan iranda azerbaycanda...turklar va kurdlara...acem ve kur deyilar
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    siz Arap milleti bizimle olsaydınız şimdiye kadar çoktan dünyaya hükmediyorduk tıpkı Osmanlı döneminde olduğu gibi
    Cevapla
  • metehan 5 yıl önce Şikayet Et
    yönetimi arap ama en çok türk var iranda
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    iranmi arap .!? belliki iran konusunda hicbir bilgin yok efendi .! bosuna konusma amalutfen .
    Cevapla
  • Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Iran mı arap misafir bey? Acemler veya farsiler kimler oluyor?
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    İran arap değil arkadaş
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    İran , Arap değil , Fars (Acem ) milletidir .
    Cevapla
  • Siirtli 5 yıl önce Şikayet Et
    Abi doğru söylüyorsun da onlar Arap değil Acem :)
    Cevapla
  • işin aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanımız boşuna demiyor durmak yok yola devam diye çok hızlı her alanda güçlenmek zorundayız
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam olsanız Türkiye eşlik eder ama siz adam olamadınız,hep ikircikli oynadınız,güven vermediniz,s.arabistan ve İran’a güvenilmez,çünkü zihniyetleri arızalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı