Bir çilek koca ülkeyi ayağa kaldırdı!

Avustralya’da çileklerin içinden iğne çıkması büyük paniğe neden oldu. Sağlık Bakanlığı bu girişimi "çok kötü niyetli suç" olarak tanımlarken, şüphelilerin bulunması için her türlü desteğin mükafatlandırılacağı belirtildi.

Bir çilek koca ülkeyi ayağa kaldırdı!
Bir çilek koca ülkeyi ayağa kaldırdı!
GİRİŞ 16.09.2018 15:41 GÜNCELLEME 17.09.2018 16:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İğneli çilek şikayetlerinin ilki, geçtiğimiz hafta Queensland’de süper marketten aldığı çilekleri yedikten sonra mide ağrısıyla hastaneye kaldırılan kişiyle başladı. Olayın ardından bölgedekiler, sosyal medya üzerinden paylaşımlarla çileklerin içinden çıkan iğneleri fotoğraflayarak yayımladı. Hastaneye kaldırılanların sayısı artınca Queensland’deki tüm süper marketler, çilek satışlarını durdurdu. Öte yandan Queensland’in ardından Viktorya ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde de benzer şikayetler 'skandal'ın geniş ölçekli bir alana yayıldığını işaret etti.

Sırrını ortaya çıkaranlara 100 bin Avustralya Doları ödenecek

 

 

Euronews'in haberine göre, Avustralyalı yetkililer, çileklere iğne koyulmasıyla ilgili herhangi bir bilgiye sahip kişilere, durumu acilen polise bildirme çağrısı yaptı. İlk kez Queensland eyaletinde duyulan, çileklere iğne koyan şüphelilerin yakalanmasına yardım edeceklere 100 bin Avustralya Doları (yaklaşık 440 bin TL) ödenecek. Olayın sorumluları henüz bilinmemekle birlikte, Üreticiler Derneği şüphelinin önceden çilek sektöründe çalışmış ve işten kızgın ayrılmış biri olabileceği ihtimali üzerine duruyor. 

Durumun giderek ciddileşmesi üzerine yetkililer, “Bu teşebbüs sadece Queensland ve diğer bölgelerdeki aileleri etkilemekle kalmıyor, büyük bir endüstri de bu durumdan kötü etkileniyor.” açıklamasında bulundu.

Üreticiler Derneği ise tüketicilere çilekleri ikiye bölerek yeme çağrısında bulunuyor. Ayrıca iğneli çilek ‘skandalı’, çilek fiyatlarında yarı yarıya düşüşlere yol açtı. Avustralya’da çilekler üretim maliyetinin altında satılmaya başlandı.

YORUMLAR 14
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Paketlemede çalışan psikopat bir kadın bu.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözünle gördünmü eğer gördünse neden müdahale etmedin
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözünle gördünmü eğer gördünse neden müdahale etmedin
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 5 yıl önce Şikayet Et
    fakir Süper cevap oldu :)))))))))))))))))))) sanki iğneyi koyarken görmüş gibi :)
    Cevapla
  • Fakir 5 yıl önce Şikayet Et
    Beraber mi çalışıyorsun?
    Cevapla
  • burak 5 yıl önce Şikayet Et
    bende italyada restorantta çalışırken aşçı DAVİD sürekli bira içerdi ağzı hiç boş durmazdı ve mutfaktaki büyük çöp tenekesine yapardı idrarını ve cosa fai david (ne yapıyosun david) dediğimde ziddo adam (sus adem) diyodu ve ellerini yıkamazdı o sekil yemek yapmaya devam ederdi velhasıl bunlara guven olmaz.... daha gecen gün Çin de yapılan meşhur bir çorbanın içinden ölü fare çıktığı haberini okumuştum.... Biz Türkler bu yeme içme hijyen konularda onlardan çok daha ilerdeyizdir emin olun buna
    Cevapla
  • EŞREF POLATŞANLIO 5 yıl önce Şikayet Et
    İşçinin hakkini yemişler işçide çilek zehir zıkkım olsun diyip iğne koymuştur.sırf o çalinan hakkinin fazlasi ceza üreten firmaya kesilsin diye işçi yanlış yapmiş sonuçta çileği yiyen halk ama fabrikaya iyi bi zarar verdiğine eminim ...
    Cevapla
  • KAFKAS TÜRKÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya çok iğrenç bir ülke bedava ürün gelse oradan almayın
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ahlaken çökmüş ve bitmiş durumda. Durun bakalım bunlar daha iyi günleriniz. Dünyadaki tüm zulümleri işleyen haramla beslenen avrupalı elbette tekrar kendi kendilerini ısıracak.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum yüzüne vurmak hiç de hoş değil. Ayrıca Avustralya, Avusturya ya da herhangi bir Avrupa, ülkesi al birini vur ötekine. 1918'de Avustralyalı askerler degilmiydi ingilizin yanında Canakkaleye gelen? Işte buyuzden hicbir farkları yok.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş, Avusturya olarak algılamıştır belki. Yüzüne vurmasaydınız keşke. Yayınlayan da başka bir zulüm olsa gerek.
    Cevapla
  • uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    Avurstralya coğrafya olarak avrupada değil, komik oluyorsunuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim flaş ayrılığı duyurdu!
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!