Gerilim tırmanıyor! İran ABD'ye patladı

Askeri törende onlarca kişinin öldüğü veya yaralandığı saldırının ardından Washington'ı hedef alan İran lideri Ruhani, ABD'nin kaos çıkarmaya çalıştığını ancak başarılı olamayacağını söyledi.

Gerilim tırmanıyor! İran ABD'ye patladı
Gerilim tırmanıyor! İran ABD'ye patladı
GİRİŞ 23.09.2018 10:26 GÜNCELLEME 23.09.2018 10:27
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz'da bir askeri geçit törenine düzenlenen silahlı saldırının yankıları sürüyor.En az 25 kişinin öldüğü, 50'den fazla insanın da yaralandığı saldırının ardından Tahran yönetimi ABD'yi hedef alan yeni bir açıklama yaptı.

RUHANİ ABD'YE SERT ÇIKTI: BAŞARILI OLAMAYACAKLAR

Devlet Başkanı Hasan Ruhani, Washington yönetiminin İran'da kaos çıkarmaya çalıştığını ancak başarılı olamayacağını söyledi. Ruhani, ABD'nin desteğini alan Suudi Arabistan ve müttefiklerinin İran'daki saldırının arkasındaki güçler olduğunu da sözlerine ekledi. İran liderine göre, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri İran sınırları içerisindeki 'terör' organizasyonlarını finanse ediyor.

İran ve ezeli düşmanı Suudi Arabistan, halihazırda iç savaş ülkesi Yemen'de karşı karşıya. Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon İran destekli Husileri bombardımana tutuyor.Taraflar, daha önce iç savaş ülkesi Suriye'de de kozlarını paylaştı.

YORUMLAR 34
  • Ensar 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah musluman alemine fitne den muhafaza etsin...
    Cevapla
  • Alican Canddani 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapacağınız en hayırlı iş terörü İsrail ve ABD'ye taşımak, yaymak
    Cevapla
  • Toprak Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Irakla uğraştınız, sonunda ABDnin kucağına attınız, Onbinlerce müslümanın kanına girdiniz. Suriyede aynı haltı yediniz, Rusların kucağına attınız, yetmedi Yemeni kan gölüne çevirip Suudilerin kucağına attınız. Türkiyede mezhepleri kaşıdınız, PKK ya destek verip, topraklarınızı açtınız. Fıratın doğusundaki ABD destekli PKK PYD yapılanmasına ses çıkarmadınız, Kendi vatandaşlarınıza zulmettiniz, NEDEN? MOLLALARIN KAHROLASI SAPIK ANLAYIŞLARINI KABUL VE İHRACI İÇİN. Umarım kardeş İran halkı bir an önce sizden kurtulur.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes konuşur büyük Türkiye yapar iran araplar hep konuşup duruyor ama israil ve abd yi dünya üzerinden kaldıracak yegane güç Türkiye
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey iran belliki bu isi yürütemiyorsun Türkiye nin egemenliğine gir Türkün gücü ve kudreti seni kollar nasıl bati ve abd israille 7 düvel Turkiyeye boyun egdiremediyse ehli sünnete geç ve Turkiyeye ilhak ol o zaman bak 7 düvel gelse sana birşey yapabiliyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!