İsrail'e kötü haber: S-300’ün menzilinde olacak!

İsrail hava kuvvetlerinin bundan böyle Suriye’de daha dikkatli hareket edeceğini belirten Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Suriye ordusunun S-300 hava savunma sistemlerine sahip olmasıyla her türlü provokasyonun uçak kaybı riskini taşıyacağını kaydetti.

İsrail'e kötü haber:  S-300’ün menzilinde olacak!
İsrail'e kötü haber: S-300’ün menzilinde olacak!
GİRİŞ 09.10.2018 07:33 GÜNCELLEME 09.10.2018 07:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'nın düzenlediği basın toplantısına katılan Moskova merkezli Dünya Silah Ticareti Analizi Merkezi Direktörü İgor Korotçenko,  "S-300 füzelerinin menzili 250 kilometre ve eğer pergeli alıp S-300'ün yerleştirileceği noktayı merkez alarak çember çizersek İsrail için yeni bir durumun oluştuğunu görürüz. Potansiyel olarak İsrail hava kuvvetleri neredeyse tamamen bu sistemin menzilinde yer alıyor" açıklamasında bulundu.

'İSRAİL HER TÜRLÜ PROVOKASYONDAN UZAK DURMALI'

İsrail'in mevcut durumda provokasyonlardan uzak durmak zorunda kalacağını kaydeden Korotçenko, "Elbette Rusya cepheleşmeye ilgi duymuyor ama yeni bir gerçekliğin ortaya çıkması sebebiyle İsrail, dikkatli ve özenli olmalı ve her türlü provokasyondan uzak durmalı" ifadelerini kullandı.

'S-300'DE KULLANILAN YENİ TEKNOLOJİLERİN, İSRAİL VE ABD'YE SIZDIĞI SPEKÜLASYONLARI GERÇEĞİ YALAN'

Yunanistan ve Kıbrıs'ın, sahip olduğu S-300 sistemlerinin teknolojilerini ABD ve İsrail'e sızdırdığı iddialarını değerlendiren Korotçenko,  "Tüm tasarım, üretim ve sevkiyat aşamalarında uygulanan veri koruma, karşı istihbarat ve rejim önlemleri sistemi, Rusya'nın S-300'de kullanılan yeni teknolojilerin tek sahibi olarak kalmasını sağlıyor. Bu nedenle, teknolojilerin İsrail ve ABD'ye sızdığı spekülasyonları yalandan ibaret" dedi.

YORUMLAR 9
  • coşkun. 5 yıl önce Şikayet Et
    rus.ya korkuyur korkmadığını göstermeli yoksa dünya.da artık rus.ların kıredisi biter.ve başına iş acarlar bu yahu.diler.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    israil f35ini indirsin ne kadar tutarlı görelim bu s400ler
    Cevapla
  • Cahil diyen cahile 5 yıl önce Şikayet Et
    İsterse S400 trilyon olsun. Rusya gene sonuç alamaz. ABD nin kendi kullandığı uçaklarında AWACS teknolojisi eşlik ediyor. Bu teknoloji düşman radarlarını karıştırıyor. Geçen düşen Rus uçağı olayında S200 füzelerinin 4 tane İsrail F16 uçağı dururken 1 tane Rus uçağını vurup düşürmesi bundan kaynaklanmaktadır. Yani AWACS yüzünden Rus füzesinin radarları Rus uçağını düşman olarak İsrail uçaklarını ise dost olarak algılıyor. ABD bu teknolojiyi İsrail'e de transfer etti. 7 senedir Suriye'de ABD bir tane uçağını kaybetmedi. Rusya ise 8 uçak 7 helikopter ve 112 askerini Suriye'de kaybetti. Hepsi de ABD ve İsrail saldırıları yüzünden.
    Cevapla
  • bu ne cahilliktir 5 yıl önce Şikayet Et
    S-400 değil,S-300 kuruluyor suriyeye.Daha dünyada ne olup bitiyo haberin yok.buraya yorum yazıyosun.
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsız olduklarına ve sırları biliyoruz canım demelerine bakılırsa risk epeyce artmış bunlara. Rusya da ha tamam canım öyleyse geri çekelim diyecek değil . NATO dan çıkmalı ve kendi çıkarımıza bakmalıyız.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    1 tane israil veya abd uçağını indirsin ondan sonra inanırım bilgi sızmışmı sızmamışmı belli olur...
    Cevapla
  • Prut Savaşı 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl cahillik senin yorumun. Yere göğe sığdıramadığın Rusya'nın Afganistan'da kaybettiği asker uçak ve helikopter sayısını önce bir öğren bakalım. Sovyetler Birliği Afganistan Savaşı yüzünden dağıldı. Rusya'nın toprağı yüzölçümü dünyanın en büyüğü olabilir. Ama toprakları buzla kaplı. Tarih boyunca Ruslar Osmanlı ile sıcak denizlere inebilmek için savaştı. Senin Rusya madem çok süper güçtü!!! Niye 1711 Prut Savaşı'nda Baltacı Mehmet Paşa komutasındaki Osmanlı ordusuna yenildi? Çariçe Katerina araya girmeseydi şimdiye çoktan Rusların kökü kurumuştu
    Cevapla
  • yemeze 5 yıl önce Şikayet Et
    1989 daki rusya ile şimdiki rusyayı karşılaştırman oldukça cahilliktir.Ayrıca o yıllarda rusyada atom bombası vardı.Afganistana atmasını mı bekliyodun. Aynı zamanda o yıllar da rusya afganistan ile toprak için savaşmadı.O kadar geniş yüzölçümü olan rusyanın toprağa mı ihitiyacı var? O yıllar sovyetlerin afganistan ile savaşması başka amaçlar içindi.
    Cevapla
  • Yemez 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi meydanı boş bulunca Rusya konuşur. İş icraata gelince hiçbir hat yapamaz. Rusya 1979 dan 1989 a kadar 10 sene Afganistan'la savaşıp bir karış toprak alamadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!