Türk yetkililerden bomba iddia! Cesedin yarısı...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldürülmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Middle East Eye'a konuşan Türk yetkililer, Prens Selman'ın yardımcılarından olan Maher Abdulaziz Mutreb'in, Kaşıkçı'nın parçalanmış cesedinin büyük bir bölümünü Arabistan'a kaçırdığına inandıklarını söyledi.

GİRİŞ 22.10.2018 13:06 GÜNCELLEME 22.10.2018 13:07
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin itiraf edilmesinin ardından, cesedin nerede olduğu olduğu soruları gündemi karıştırmış durumda.

Her gün yeni bir söylentinin ortaya atıldığı korkunç cinayette çarpıcı bir iddia da İngiliz destekli Middle East Eye'dan (MEE) geldi.

 

 

CESEDİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ SUUDİ ARABİSTAN'A KAÇIRILDI

MEE'ye konuşan Türk yetkililer, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yardımcılarından olan Maher Abdulaziz Mutreb'in, parçalanan cesedin büyük bir bölümünü, 2 Ekim tarihinde Atatürk Havalimanı'ndan havalanan HZ-SK1 kuyruk numaralı özel jetle Riyad'a kaçırdığını söyledi.

The New York Times, Maher Abdulaziz Mutreb'in konsolosluğa giriş-çıkışı, otelden valiziyle ayrılışı ve Atatürk havalimanındaki görüntülerini yayınlamıştı.

MUTREB HAVALİMANINDA ARANMADI

MEE'ye konuşan yetkililer Mutreb'in Türkiye'den kaçışını şu şekilde özetledi;

Suudi tahtının varisi ile sık sık seyahat eden Mutreb, Kaşıkçı'nın ölümünün ardından aynı gün yani 2 Ekim'de yerel saat itibariyle 18:20'de İstanbul'dan kalkan özel jetle ülkeyi terk etti. Çantaları havaalanında VIP salondan geçerken aranmadı ve Mutreb HZ-SK1 kuyruk numaralı özel uçakla Riyad'a uçtu.

Türk yetkililer aranmama sebebinin, uçağın kalktığı saatlerde bir alarm durumu olmadığı için herhangi bir arama yapılmadığını belirtti. (Not: Mutreb'in diplomatik pasaportu olduğu için bagaj kontrolüne ve aramaya girmiyor.)

Türkiye'ye gelen ve HZ-SK1'den sonra kalkış yapan diğer jet HZ-SK2 aranmış ancak bir şey bulunamamış.

KAYNAK: HABER7 DIŞ HABERLER
YORUMLAR 43
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Havaaalninda aranmamak nedir ya ? Hem de ortadoğuda terörün finansöruü bir ülke personelini ,israilin kardeşi Amerikaniın bir numaralı adami ,Türkiyenin sinsi düşmanı Suudi Arabistanı aramiyormuyuz ,zengin diye mi ? PKK ya para yagdiran ,Türklerin diz üstuüne çökmesini isteyen bir uülke ve bunun gibi bir çok arap ülkesi var
    Cevapla
  • doğrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    artık kimsenin kendi ülkesinin konsolosluğunda bile can güvenliği yok.
    Cevapla
  • FAN Gubidik 5 yıl önce Şikayet Et
    muhammet isminide, kutsal topraklarıda lekeledi
    Cevapla
  • Catalci 5 yıl önce Şikayet Et
    Oy oy ooyyy ne tiyatro ne oyunlar off ben de yedim bu tiyattoyu
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar insan değil, zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı