Türkiye sınırında tehlikeli gelişme! İtiraf geldi

ABD’nin "bölgenin güvenliği" yalanıyla Suriye’nin kuzeyine kuracağı gözlem noktaları için terör örgütü PYD/PKK ile anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Kirli işbirliğini YPG itiraf etti: Üslerde ABD’li askerler ile teröristler birlikte görev alacak.

Türkiye sınırında tehlikeli gelişme! İtiraf geldi
Türkiye sınırında tehlikeli gelişme! İtiraf geldi
GİRİŞ 26.11.2018 10:37 GÜNCELLEME 26.11.2018 10:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu terör örgütü YPG/PKK’dan temizleme kararlılığı ve bölgedeki terör mevzilerine top atışları sonrası taşeronunu koruma telaşına kapılan ABD’nin "gözlem noktaları" oyunu deşifre oldu.

 

 

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in "Türkiye’nin kaygılarını gidermeye yönelik Suriye’nin kuzeyine gözlem noktaları kuracağız" açıklamasının altından yeni bir terör kalkanı projesi çıktı. Pentagon ile YPG arasında yapılan anlaşmaya göre sınırın 5 farklı noktasına kurulacak gözlem noktalarında teröristler de ABD askerleri ile birlikte görev yapacak.

5 YER BELİRLENDİ

 

 

Londra merkezli Arap gazetesi Şark’ul Avsat’a konuşan YPG/PKK’ndan üst düzey bir terörist, Washington yönetiminin Fırat’ın doğusunda Türkiye’den teröristlere yönelik saldırıları önlemek amacıyla gözlem noktaları kurmaya başladığını söyledi. Ayn El Arab’da 2, Tel Abyad’da da 3 gözlem noktası kurulmaya başladığını aktaran YPG’li terörist, Resulayn, Amuda ve Derbesiye’de de benzer merkezlerin inşa edileceğini dile getirdi. İsmi gizli tutulan örgüt üyesi ayrıca, söz konusu gözlem noktalarında YPG’li teröristlerin de yer alacağını kaydetti. Arap gazetesine demeç veren terörist ayrıca, Pentagon ile örgüt arasında bir yıllık bir sözleşme imzalandığını ve gözlem noktalarının müzakere sonucu belirlendiğini aktardı.

DEAŞ’a esir düştüler! 

Suriye’de sözde DEAŞ’la savaşması için ABD tarafından silahla donatılan terör örgütü YPG/PKK, Deyr ez-Zor’da ağır bir darbe yedi. DEAŞ’lı teröristler kentin doğusunda yer alan YPG işgalindeki Bahra kasabasına gece baskını düzenledi. Çıkan çatışmalarda YPG’nin paravanı Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) 24 terörist hayatını kaybederken, 10’u da terör örgütü DEAŞ’ın eline esir düştü. Yerel kaynaklar, baskın nedeniyle YPG’nin Bahra kasabasını DEAŞ’a kaptırdığını ifade etti.

30 BİN KİŞİLİK TERÖR ORDUSU KURACAK

Arap basınına konuşan YPG’li terörist ayrıca, 30 bin kişilik yeni bir terör ordusu kurulacağını ifade etti. YPG’li terörist, "ABD askerleri 30 bin yeni SDG’liyi eğiterek silahlandıracak. Bu güç, DEAŞ’ın uyuyan hücreleri ve Suriye’deki İran askeri varlığına karşı mücadele yürütecek" dedi. Terörist ayrıca, ABD ile YPG arasındaki anlaşmanın 2019 yılı sonunda uzatılabileceğine dikkat çekti.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • mehmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yedik. ABD=DEAŞ=PKK=YDG=YPG=CIA=MOSSAD=herturlu islam düşmanı terorist grup
    Cevapla
  • lozpoo 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyenin dogusunda turkiye bir kontrol noktasi kurmali
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    teröristle birlikte olan teröristtir
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunları imha etmemiz lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş