Erdoğan talimat verdi, PKK sınırımızda saldırdı!

Başkan Erdoğan’ın operasyon açıklamasının ardından PKK-PYD terör örgütünde panik başladı. Terör örgütü ABD, BM ve hatta Esed rejiminden de yardım dilendi, Fırat’ın doğusunda işgal ettikleri bölgede seferberlik çağrısı yaptı.

GİRİŞ 13.12.2018 14:48 GÜNCELLEME 13.12.2018 15:06
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı / Haber7.com

 

 

Terör örgütü Fırat’ın doğusuna yönelik operasyona karşı Azez, Çobanbey ve El Bab gibi daha önce Fırat Kalkanı harekatıyla özgürleştirilen şehirlerde terör saldırıları da gerçekleştirdi. Bu bölgelerde sivilleri hedef alan PKK’nın saldırılarında biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

Teröristler saldırıların dışında Fırat’ın doğusunda seferberlik ilanıyla da yerel halka yönelik baskılarını arttırmayı hedefliyor.

 

 

Bununla birlikte ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey de bölgeye giderek PKK elebaşlarıyla görüştü.

Terör örgütü Fırat’ın doğusuna yönelik operasyona karşı ABD’den aldığı desteğin yanı sıra Esed rejimine de seslendi. Sık sık Kamışlı’da Esed rejiminin askerleriyle çatışmaya giren PKK teröristleri bu kez Şam’a “Türkiye’ye karşı bize yardım edin” çağrısında bulundu.

PKK terör örgütü operasyon öncesi büyük tedirginlik yaşarken Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova “Ankara ile Suriye konusunda temas halindeyiz” açıklaması yaptı.

Teröristler 2011’de Kamışlı-Haseki bölgesindeki işgali 2014’ten itibaren DAEŞ terör örgütünden aldıkları Ayn el Arab, Münbiç, Tel abyad, Rakka, Rasulayn gibi şehirlerle genişletmişti.

Bu topraklarda Arap ve Türkmenlerin nüfus oranları Kürtlere oranla bir hayli fazla. Ayrıca bölgedeki Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK işgalinden son derece rahatsız.

Türkiye’nin operasyon kararına Fırat’ın doğusundaki Arap, Türkmen ve Kürt aşiretlerden destek geldi. Özellikle Rakka’daki PKK işgali sonrası sürgün edilen Arap, Türkmen ve Kürt aşiretleri operasyon konusunda ÖSO ile birlikte hareket edip Türkiye’ye destek olma kararı aldı.

Aşiretler, PKK teröristlerinin Suriye’de halka işkence uyguladığını, kendileri gibi düşünmeyen Kürtleri ya da terör örgütüne militan vermeyi reddeden aileleri sürgün ettiğini, mal ve mülklerine el konulduğunu, bir çok köyün DAEŞ ile mücadele bahanesiyle yakıldığını vurguladı.

Suriyeli aşiret liderleri teröristlerin bu topraklara esrar ekimi yapıp, kaçırdıkları çocukları uyuşturucu ticaretinde kurye olarak kullandıklarına da dikkat çekti.

PKK Suriye’de işgalci konumunda ve Suriye’nin kuzeyinde sözde devlet kurma peşinde. Türkiye ise bu toprakları Suriye halkına geri iade edip, terörden temizleme mücadelesi veriyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerle pkk teröristlerini ayırmalıyız. neticede pkk kürtlerin arkasına saklanan ingiliz israil destekli örgüttür.
    Cevapla
  • devam 5 yıl önce Şikayet Et
    pydpkk o bölgede yok edilene kadar devam.sadece fıratin dogusu degil.abd ve köpekleri pydpkk+daeş yok edilmeli.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ypg lileri lpg gibi patlatmak lazım
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerinin postalının altında hamam böceği gibi geberecekler.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis T.C. olarak dünyaya ders veren tek ülkeyiz.Durmak yok son terörist geberene kadar Yola Devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu