Lübnan'daki mültecilerin zorlu kış şartları!

Ağır kış şartlarının bastırmasıyla Suriyeli ve Filistinli mültecilerin kamplardaki yaşam koşulları da zorlaşmaya başladı. Lübnan'da Suriyeli mültecilerin barındığı Arsal kampındaki koşulları sanatçı Mustafa Yakub "kardan kafatası" yaparak duyurmaya çalıştı.

Lübnan'daki mültecilerin zorlu kış şartları!
Lübnan'daki mültecilerin zorlu kış şartları!
GİRİŞ 10.01.2019 15:35 GÜNCELLEME 10.01.2019 16:12
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Ağır kış şartlarının bastırmasıyla Suriyeli ve Filistinli mültecilerin kamplardaki yaşam koşulları da zorlaşmaya başladı. Lübnan'nın doğusundaki Arsal kasabasındaki kampta çekilen görüntüler yürekleri sızlattı.

 

 

Ağır kış kendini mültecilerin yaşadığı kamplarda göstermeye başladı. Bölge dondurucu soğukların esiri olmuş durumda. Öyle ki kamplarda yaşayan bu bebek ve çocuk soğuğa daha fazla direnemeyerek donarak can verdi.

 

 

Yoğun kar yağışı mültecilerin elini kolunu bağladı. Yetkililer ölüm vakalarının artmasından endişe ediyor.

Yaşanan bu drama çoğu ülke sessiz kaldı. Kamplarda hayatlarını sürdürmeye çalışan insanlar bir umut yardım elinin uzatılmasını bekliyor. İnsanların kötü koşullarını dünyaya duyurmak isteyen bir sanatçı ilginç bir fotoğraf paylaştı. Adı Mustafa Yakub olan bu kişi, Arsal kampındaki koşulları "kardan kafatası" yaparak duyurmaya çalıştı.

Türkiye'den birçok yardım kuruluşu ise bu görüntülerin ardından harekete geçti. Türk yardım kuruluşları binlerce mültecinin yaşadığı çadırlara kışlık giysi, battaniye ve maddi yardımda bulundu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 40
  • YUSUF 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun, Bu duruma müsade eden hiç bir yetkiliden devlet başkanından ben razı değilim. Bizleri temsilen oradasınız ve bu manzaraların olmaması için öncelikli çabalamak zorundasınız. Allah kimseleri evsiz yurtsuz bırakmasın...
    Cevapla
  • serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi yurtsuz sahipsiz birakmasin
    Cevapla
  • Muş'un Sesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu mübarek gecede mazlumların yardımcısı ol müslümanların birliğini bir kıl.
    Cevapla
  • sait 5 yıl önce Şikayet Et
    dua etmeketen başka yol yok
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapma ya nasıl yok?.. Her duyarlı kişi burada yorum yazıp vah vah diyene kadar bir kaç kuruş yardımda bulunsa o insanlara daha iyi şartlar sağlanır... Herşeyi Allah'tan bekleyen sözüm ona Müslümanız.
    Cevapla
  • nurettin çelikkol 5 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini müslüman arap ülkelerinin zekatları bütün garip gureba fakir fukara müslümanlara yeter. islam konferansı örgütü bu konuda karar almalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak