Katar'dan dev bağış! Onlarcası bedavaya gönderildi

Katar, terörle mücadele kapsamında Somali'ye 68 zırhlı askeri aracı hediye etti. Türkiye de terörle mücadele kapsamında Somali'de "yurt dışındaki en büyük üssünü" açmış ve ülkedeki askerlere eğitim vermeye başlamıştı.

GİRİŞ 17.01.2019 15:40 GÜNCELLEME 17.01.2019 16:27
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Katar Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Katarlı "Star Motors" tarafından üretilen 68 zırhlı araç Somali'ye bağışlandı.

 

 

Katar'dan yola çıkan zırhlı araçlar deniz yoluyla Somali'ye gönderildi. Zırhlı araçlar, Somali Savunma Bakanı Hassan Ali Muhammed ve Somali Genelkurmay Başkanı Dahir Adan Elmi'nin katılımıyla düzenlenen bir törenle teslim alındı. Savunma Bakanı Muhammed, Katar'a desteği nedeniyle teşekkür etti.

Savunma Bakanlığı açıklamasında, başkent Mogadişu'da teslim edilen zırhlı araçların, Somali ordusuna ülkedeki Eş Şebab örgütüyle mücadele de büyük katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye de terörle mücadele kapsamında Somali'de "yurt dışındaki en büyük üssünü" açmış ve ülkedeki askerlere eğitim vermeye başlamıştı.

Jeopolitik konumu itibariyle Afrika kıtasının en önemli ülkelerinden olan Somali, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) tüm baskılarına rağmen, Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargoda tarafsız kalmayı tercih etmişti.

Bu gelişmelerden yola çıkan Reuters, Katar'ın bu adımını, "ülke üzerindeki nüfuzunu artırmaya yönelik" olarak yorumladı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 47
  • nihat 5 yıl önce Şikayet Et
    canım sana helal olsun türkiye
    Cevapla
  • ümmetten biri 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbimiz Ümmeti Muhammedin ve Türkiyenin yar ve yardımcısı olsun, bizlere yeniden islamın sancaktarlığını nasip etsin amin
    Cevapla
  • Osman KAYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba başka ülke İslamın sancaktarlığını yapsa bizim tavrımız ne olacak.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemiz iyi yolda erdogani neden istemiyorlar anlayin dahada icinde kurt olanlar var bu tur olaylardan degerlendirseniz anlarsiniz kimin tekerine tas konuyor
    Cevapla
  • yas 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer müslümanlar Kuran yolunda olursa Amerika ve diğer sömürgeci devletlerden kurtuluruz Allah ın izniyle. Yaradan görevini yapıyor. İnsanlarda üzerine düşeni yapmalı Allah a güvenmeli yolunda olmalıyız.Haydi kurtulalım kafirden inşallah.
    Cevapla
  • alimmm 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval ziyan vermesin ülkenin büyüklüğü burdan gözüküyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi