Anlaşma sağlandı! ABD bir ülkeden daha çekiliyor

ABD ve Taliban arasında barış görüşmelerinin 25 Şubat’ta başlaması konusunda geçici anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Altı günlük görüşmelerin ardında varılan taslak anlaşmada, anlaşmanın imzalanmasının ardından 18 ay içerisinde ABD askerlerinin ülkeden ayrılması maddesi yer aldı. Reuters'ın üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberde, ABD'nin Afganistan'da kalıcı askeri varlığı istemediği bilgisine yer verildi

Anlaşma sağlandı! ABD bir ülkeden daha çekiliyor
Anlaşma sağlandı! ABD bir ülkeden daha çekiliyor
GİRİŞ 28.01.2019 14:09 GÜNCELLEME 28.01.2019 14:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin 25 Şubat olarak belirlenmesinde geçici anlaşmaya varıldığını duyurdu. Katarlı yetkili, "Taraflar, 25 Şubat’ta yeniden bir araya gelinmesi hususunda geçici olarak anlaşmaya vardı" dedi.

 

 

ABD ASKERLERİNİN ÜLKEDEN AYRILMASI MADDESİ KONULDU

Altı günlük görüşmelerin ardında varılan taslak anlaşmada, anlaşmanın imzalanmasının ardından 18 ay içerisinde ABD askerlerinin ülkeden ayrılması maddesi yer aldı.

Ancak bazı haber siteleri, Taliban'dan çeşitli kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde 18 ay şartının yanlış bilgi olduğunu iddia ediyor.

REUTERS: ABD, AFGANİSTAN'DA ARTIK DURMAK İSTEMİYOR

Reuters'ın üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberde, ABD'nin Afganistan'da kalıcı askeri varlığı istemediği bilgisine yer verildi.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ise Cumartesi günü yaptığı açıklamada Katar'ın başkenti Doha'da 6 gün geçirdiğini dile getirerek, müzakereler için Afganistan'a geçeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: İHA / REUTERS
YORUMLAR 48
  • Oyun 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Afganistan da yenildi, Taliblerle baş edemiyor. Ülkenin 70% çoğunu Taliban yönetiyor. Yeni dünya düzeni de oyunun bir parçası ABD' nin çıkması doğru olabilir ama yeni bir süper güç doğuyor Çin. Afganistana Çinin girmesi büyük ihtimal hatta haberler bile var Çinin Afganistan da askeri üs kurmasıyla ilgili. Abdnin çöküşü yakındır, yakın tarihte aynı Sovyetlerin Afganistan da yenildikten sonra çöküşü gibi. Nasıl ki İskender, İngilizler, Sovyetler daha bir çok imparatorluklar Afganistan da yenildi ve çöktü aynı şey ABD ve Çin içinde geçerli. Boşuna Afganistana imparatorlukların mezarlığı dememişler.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    sömürge malzemeleri bitmek üzere anlaşılan yoksa hırsız amerika bölgeden ayrılmaz.
    Cevapla
  • Abdullah Er 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaaaaan. PalavrA. Hılaf.
    Cevapla
  • Birol Akyıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam çekildik çekiliyoruz derken bombalar işbirlikçiler tarafından patlatılır 2 - 3 tane Amerikan askeri geberir sonrasında yine çıkmazlar...
    Cevapla
  • Kibrit 5 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan ne derse sözüne deyil icraatına bakmak gerekir, o da insanların, müslümanların hayrına bir icraat olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim