ABD ordusundan tuhaf paylaşım! Kimse anlam veremedi

Türkiye ile ABD arasında kimi zaman gerilen ikili ilişkiler, özellikle ABD kurum ve kuruluşları tarafından farklı amaçlar için de kullanılabiliyor. Türkiye'nin Venezuela'ya desteğine bölünmüş Türkiye karşı harita paylaşımı yapan ABD, yine tuhaf bir paylaşım yaptı. ABD Deniz Kuvvetleri'nin resmi hesabında, İstanbul Boğazı'ndan geçen ABD donanmasına ait savaş gemisinin fotoğrafı arka plan olarak ayarlandı.

ABD ordusundan tuhaf paylaşım! Kimse anlam veremedi
ABD ordusundan tuhaf paylaşım! Kimse anlam veremedi
GİRİŞ 09.02.2019 10:44 GÜNCELLEME 09.02.2019 10:44
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye yönelik hemen her dönem çok ciddi bir "psikolojik harp" faaliyetleri yürüten ve "kara propaganda" örneklerine imza atarak Türk Milleti'nin algısıyla oynayan ABD, ülkemize yönelik bu tür faaliyetlerine devam ediyor.

 

 

Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Venezuela'da Nicolas Maduro'yu ve Juan Guaido'yu destekleyen ülkelerin haritalarına yer verilmiş, haritada Türkiye bölünmüş olarak resmediliyordu.

Şimdi de Deniz Kuvvetleri'nden fotoğraflı mesaj

 

 

Bu haritanın tartışmaları devam ederken bu kez ABD Deniz Kuvvetleri'nin Twitter'daki resmi hesabından paylaşılan fotoğraf tepkilere neden oldu.

US Navy hesabının arka planında kullanılan fotoğrafta İstanbul Boğazından geçen ABD donanmasına ait bir geminin fotoğrafına yer verildi.

Amerikan Donanması'nın Resmi Twitter hesabı

Bilindiği üzere Boğaz'dan geçen ABD donanması unsurları kimi zaman ellerinde silahlarla güverteye çıkarak bu şekilde kasıtlı olarak fotoğraflarının çekilmesini sağlamışlardı.

Daha önce de yapmışlardı

ABD Donanması'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından daha önce de küstah bir kutlama mesajı yayınlandı.

Donanma Günü'nün 241. yılını kutlayan mesajda, Türk bayrağıyla savaşan insanların öldürülmesinin konu alındığı Berberi Savaşı'nın temsili tablosu kullanıldı. Amerikalılar, bu savaşa kadar Osmanlı İmparatorluğu'na oldukça yüklü miktarda vergi ödüyordu.

YORUMLAR 118
  • Şuâlar 5 yıl önce Şikayet Et
    İslâmiyetin en kahraman ordusu olan Türk milleti, o rivayet zamanında Horasan taraflarında bulunup daha Anadolu'yu vatan yapmadığından, o zamandaki meskenini zikretmekle Süfyanî Deccal onların içinde zuhur edeceğine işaret eder. Gariptir, hem çok gariptir: Yedi yüz sene müddetinde İslâmiyetin ve Kur'ân'ın elinde şeref-şiar, bârika-âsâ bir elmas kılınç olan Türk milletini ve Türkçülüğü, muvakkaten İslâmiyetin bir kısım şeâirine karşı istimal etmeye çalışır! Fakat muvaffak olmaz, geri çekilir. Kahraman ordu, dizginini onun elinden kurtarıyor diye rivayetlerden anlaşılıyor.
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı İmparatorluğunu silme gayretinde olan iç ve dış düşmanlarımız çok elbette. Fakat hafızalardan ve genimizden ve eserlerimizden asla silmemeliyiz. Osmanlı İmparatorluğu çoğuna battı. İçimizde şuursuzca eleştiren, yıpratan, söven ve sayan dangalaklara duyurulur. Bakın yüzyıllar geçiyor ama acısı dinmiyor. Görün işte gavuru. 400 yıl önceki savaşı unutmayan kafirler karşısında 600 yıllık bir ecdadı unutmayalım! Allah rahmet eylesin ve razı olsun onlardan.
    Cevapla
  • mahir 5 yıl önce Şikayet Et
    soysuzlarbunların neyaptığıbellideğil
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika burada bize Orta Doğu'da saldırdığında, California'da, Los Angeles'da, Vegas'ta bombalar patlamazsa bu savaşı kazanır ben söyleyeyim. Canımızı yakanın canımızı yakmalıyız. Ama öyle tipler varki Malta'ya, İngiltere'ye, Canada'ya kaçıyorlar şu aralar. O zaman zaten saldırmalarına da gerek yok. Bu tipler elleriyle teslim ederler Bayrağımızı.
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD 50 tane devletcikten olusan bir Birlik. Böyle devam edersen seni fitneyle 50 ye böleriz haberin olsun. Senin ülkene gizlice silah sokmamiza bile gerek yok, her köse satiliyor. Adam ol sabrimizi tasirma yoksa sonuclarina katlanirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı