Almanya'dan Türkiye'ye destek: Bu onların hakkı

Almanya hükümeti, Türkiye’nin Suriye’deki varlığıyla ilgili muhalefetten gelen soruya verdiği yanıtta, Ankara’nın kendini koruma hakkına vurgu yaptı.

Almanya'dan Türkiye'ye destek: Bu onların hakkı
Almanya'dan Türkiye'ye destek: Bu onların hakkı
GİRİŞ 14.02.2019 13:32 GÜNCELLEME 14.02.2019 13:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Almanya parlamentosundaki muhalefet partilerinden Sol Parti’nin, Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığıyla ilgili, bunun bir “işgal” olarak değerlendirilip değerlendirilmediği ile ilgili sorusuna hükümetten yanıt geldi. Söz konusu yanıtta "işgal" kavramı kullanılmazken, hükümet için önemli olan noktanın Cerablus, Azez ve El Bab bölgelerinde "sivil halkın korunması ve uluslararası insani hukuka bağlı kalınması" olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, hükümetin bölgeye dair durumu net bir şekilde ortaya koyan bilgilere sahip olmadığı ifade edilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Suriye’de işgalci güç olmak istemediği yönündeki sözlerine dikkat çekildi.

 

 

TÜRKİYE’NİN KENDİNİ KORUMA HAKKI

Sol Parti’nin sorusuna cevaben yapılan açıklamada diğer yandan Türkiye’nin DAEŞ’e karşı kendini koruma hakkına da vurgu yapıldı. Türkiye, Cerablus, Azez ve El-Bab’daki askeri varlığını uluslararası alanda, DAEŞ'e karşı kendini savunma hakkı ile gerekçelendiriyor. Afrin ise 2018 yılı başında düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı öncesinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin kontrolündeydi.

 

 

Alman hükümeti şimdiye kadar Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığının uluslararası hukuka uygun olup olmadığı konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Çeşitli partilere mensup milletvekillerinden oluşan Alman Federal Meclisi Bilimsel Hizmetler birimi ise geçen aralık ayında yayınladığı raporunda, Türkiye’nin gerek Afrin gerekse Cerablus, Azez ve El-Bab bölgelerindeki varlığının, "uluslararası hukukun askeri işgal ile ilgili tüm kriterlerine uyduğu" öne sürülmüştü.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 10
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    5 milyon Suriyeliyle birlikte onların hakkı olan topraklarda bize katıldı dahada katılacak
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu konuda hakli fakat gecen gün yaptiklari dünyanin en tehlikeli ülkeleri kamuoyu siralamasinda 3. siraya Türkiye´yi koymalari nekadar hakli acaba.
    Cevapla
  • Almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıysa kötüle şimdi. Elhamdülillah kale Türkiye Rusya ve İranın elinde.. mecburen odaklanacaksın terörü beslemek fayda vermeyeceğine göre. Abd ve işgalcilerin yanında yer almasanız çoktan Barış olmuştu.. İnşallah Barışı biz sağlayacağız..
    Cevapla
  • kasirga 61 5 yıl önce Şikayet Et
    eyer bu sürüngenler sirt sivazliyorsa vardır bir cikarci düsünceleri
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin müsaadenizle ihtiyacımız yok biz zaten kendimizi koruyoruz sizden bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak