Venezuela'da Guaido'ya soğuk duş!

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun ülkeye davet ettiği 4 Avrupa Parlamentosu üyesi ülkeye alınmadı.

Venezuela'da Guaido'ya soğuk duş!
Venezuela'da Guaido'ya soğuk duş!
GİRİŞ 18.02.2019 19:11 GÜNCELLEME 18.02.2019 19:14
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Venezuela’da Nicolas Maduro hükümeti, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido ile görüşmek isteyen 4 Avrupa Parlamentosu üyesini sınır dışı etti.

Avrupa Parlamentosundaki muhafazakar Avrupa Halk Partisi (EPP) üyesi, Esteban Gonzalez Pons, Jose Ignacio Salafranca, Gabriel Mato Adrover ve Esther de Lange Uluslararası Havalimanı Maiquetia’ya indikten hemen sonra başka bir uçakla ülkelerine geri gönderildi.

 

 

Tajani, Maduro için 'diktatör' yorumu yaptı

İspanya ve Fransa, milletvekillerinin Venezuela’dan sınırdışı edilmeleri nedeniyle Nicolas Maduro rejimini kınadı. Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, bu durumun Maduro’nun bir diktatör olduğunun kanıtı olduğunu ileri sürdü. Hükumet makamları ise yasa koyucuların ziyarete izin vermediğini, çünkü Avrupa Birliği önderliğindeki temas grubu tarafından planlanan geziden bir hafta önce kendilerine izin verilmeyeceğinin aktarıldığını açıkladı.

MADURO TALİMAT VERMİŞTİ

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, birkaç gün önce Avrupalı milletvekillerinin ülkeyi ziyaret etmelerine izin verilmeyeceğini belirterek provokasyondan kaçınmaları tavsiyesinde bulunmuştu. Arreaza, aşırılık yanlısı olarak suçladığı milletvekillerinin, Venezuela’nın istikrarına engel olabileceğini ifade etmişti.

 

 

YORUMLAR 68
  • sonan 5 yıl önce Şikayet Et
    Maduro vekilleri madara etmiş
    Cevapla
  • Burdayiz. 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada böyle dik duran siyasetciler olsun, düzen yeniden kurulur, sudi arabistan liderleri gibi zavallı olmasın yeterki.
    Cevapla
  • Manidar 5 yıl önce Şikayet Et
    Halkini magdur eden maduromu lider pehhh
    Cevapla
  • ASİLKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın göbeğinde daha dün türk bakanı büyük elçiliğe alınmadı sınır dışı edilirken medeni avrupaydınız diktatör olamasınız hadi ordan ikiyüzlü ab abd karşınızda keriz yok artık kendini hisettiren adil düzene ya uyarsınız yada gebereceksiniz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Akıl yoksunu gözlerin var görmüyon
    Cevapla
  • Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yok edilmeden bu düzen hep var olacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim