Macron ABD'yi hedefine aldı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa kıtasında yükselen ABD egemenliğine karşı güçlü bir Fransa ve Avrupa için mücadele mesajı verdi.

Macron ABD'yi hedefine aldı!
Macron ABD'yi hedefine aldı!
GİRİŞ 10.05.2019 06:22 GÜNCELLEME 10.05.2019 07:54
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği liderlerinin Romanya'nın Sibiu kentindeki zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Macron Avrupa'daki ABD egemenliğine dikkat çekti.

 

 

"EGEMEN AVRUPA İSTİYORUZ"

23-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Avrupa'nın geleceği için önemli olduğunu belirten Macron bölgedeki ABD egemenliğine karşı duruş sergilemek için mücadele mesajı verdi.

 

 

Macron, "Daha egemen, güçlü, demokratik ve daha etkili bir Avrupa'ya ihtiyacımız var. Birçok konudaki ABD'nin tek taraflılığına, çok taraflılık krizine ve Çin'in çeşitli alanlardaki yükselişine karşı savunan ve egemen Avrupa istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AŞIRI SAĞ TEHDİDİ

Schengen bölgesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Macron, AP seçimlerinden sonra AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in halefinin hızlı şekilde belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Macron, AP seçimlerine ilişkin, "Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) listesi Avrupa'yı yıkmak isteyen bir listedir. Ben Fransız ve Avrupalı vatanseverim, onlar milliyetçi. (Fransa'nın eski cumhurbaşkanı) François Mitterrand'ın dediği gibi milliyetçilik savaştır." diye konuştu.

YORUMLAR 26
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    2. dünya savaşında fransayı almanlardan babaanneleri ve anneanneleri ile abd kurtarmıştı. fransız erkekleri değil... abd hoştttt dese kuyruğunu kıstırır ve oturur... yani fransanın erkekliği !!!! boşşşşşşş...
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD hafta sonu sarıyelek dağıtmaya tekrar başlar daha beter olun Paris yansın umurumuzda değil siz AB olarak Nasıl gezi hainlerini kurup desteklediyseniz aynısını abiniz ABD size yapıyor hadi gezi entelleri beyaz turkolar sizde kırmızı elbisenizi giyin yürüyüşe katılın korkmayın polis sizi coplamaz biz sizin adamınız deyin VATAN hainleri sizi.
    Cevapla
  • Ferman 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ordusu kurmaya kalktın ardından bu sarı yelekliler hortladı şimdi de kırmızı yelekliler hortlar. Sizin kurumlarınız ABD yanlısı görevlilerle dolu bunları temizlemediğiniz sürece ABD’ye karşı kazanamazsınız
    Cevapla
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kendi içlerinde kavga eder anlaşamaz ama mevzu bahis biz olduk mu 4 kavgalı ülke ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa YouTube’da bize karşı bir fitne saçan kanal açar.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasbinallahu venimel vekil rabbim birbirini yesin zalim olan kâfirler inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu