İran sokaklara döküldü: 'Yüzyılın Anlaşması' protesto edildi!

İran’ın birçok kentinde ‘Dünya Kudüs Günü’ dolayısıyla Filistin’e destek ve İsrail’i protesto gösterileri yapıldı.

İran sokaklara döküldü: 'Yüzyılın Anlaşması' protesto edildi!
İran sokaklara döküldü: 'Yüzyılın Anlaşması' protesto edildi!
GİRİŞ 31.05.2019 17:20 GÜNCELLEME 31.05.2019 17:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran’ın yanı sıra diğer birçok şehirde yapılan yürüyüşlerde, göstericiler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin-İsrail sorunu için önerdiği ‘Yüzyılın Anlaşması’ planını protesto etti.

 

 

Tahran'da ‘kahrolsun ABD’ ve ‘kahrolsun İsrail’ sloganları atan göstericiler, Suudi Arabistan hanedanını da taşıdıkları dövizlerle eleştirdi.

 

 

Tahran’daki yürüyüşe katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Trump’ın Filistin planını eleştirerek, “ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ planı, kuşkusuz yüzyılın iflası olacak ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır. Emperyalistlerin, Kudüs ve Filistin aleyhindeki komploları başarısız olacak” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise “Kudüs satılık değil. Kudüs, Amerika’ya ait değildir ki İsrail’e bağışlasın. Hiç kimsenin Müslümanların ilk kıblesini Siyonistlere verme hakkı yok” diyerek Washington yönetimine tepki gösterdi.

Dünya Kudüs Günü’ yürüyüşleri, Filistin halkına destek amacıyla her yıl Ramazan ayının son cuması İran ve bazı İslam ülkelerinde yapılıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın Filistin'e verdiği yardımı göremeyenler ,siyonistlerin tuzaklarına düşenlerdir.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı münafıklar her yerde olduğu gibi burda da nifak çıkarmaya çalışıyolar bunca Iranin Filistine yardımını görmezden gelip İsrailin değirmenine su dökmeye çalışıyorlar Bunları iyi tanıyın
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan böyle bir destek yürüyüşüne dil uzatan zındıklar suudilere gelince niye sesiniz çıkmıyor iranda filistine destek için toplanan kişi kadar hangi müslüman ülkede toplanıyor acaba? Adamlar sokağa çıkmazsa çıkmaz kimse zorla çıkarılmıyor gözünüzü acın artık.
    Cevapla
  • Zekeriya 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Devrimci bilinçli ıranli kardeşlerimize! Su laf atan arkadaşlar bizim ülkemizde artık kaç kişi dökülüyor meydanlara Filistin için de laf atıyorsunuz? Azacik basiret!!
    Cevapla
  • Bkt 4 yıl önce Şikayet Et
    Seyrettiğiniz şey tam bir pers-show. Fırsat bulsalar filistini ilk bunlar abd ye peşkeş çeker.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor