Venezuela'ya ait Rus yapımı Su-30 savaş uçağı ABD uçağını önledi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Venezuela Hava Kuvvetleri'ne ait bir Su-30 uçağının Amerikan EP-3 radyoelektronik keşif uçağını Karayip Denizi'nde "saldırgan bir şekilde takip ettiğini" açıkladı.

GİRİŞ 22.07.2019 10:41 GÜNCELLEME 22.07.2019 10:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Güney Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, önceki gün meydana gelen olayda Rus yapımı Su-30'un ABD'ye ait hava aracını "saldırgan bir şekilde takip ederek uçağı ve mürettebatını riske attığı" açıklandı.

 

 

"EP-3 uçağı, Karayip Denizi’nin uluslararası hava sahasında birçok ülke tarafından tanınan ve onay verilen bir görevi yerine getiriyordu" belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Bu eylemler, Rusya'nın Maduro'nun yasadışı rejimine sorumsuz bir şekilde askeri destek verdiğini gösteriyor, ayrıca Maduro'nun pervasızlığını ve sorumsuzca davranışlarını ortaya koyuyor."

Twitter'da yayınlanan açıklamada ayrıca Venezuela'ya ait Su-30 uçağının yakından çekilmiş fotoğraf ve videosu paylaşıldı.

Daha önce Venezuela Savunma Bakanlığı, Amerikan radyoelektronik keşif uçağının ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini, söz konusu uçakla iletişime geçme girişimlerinin başarısız olduğunu ve hava aracına, Venezuela hava sahasından ayrılıncaya kadar eşlik edildiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 10
  • Nato 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dunya duzeninde atlantim cephesi kazanicak gib duruyor
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    tam. deste. sonuna. kadar. adamsın. madıro. ülkesini. saunan. adam.
    Cevapla
  • Yücel 4 yıl önce Şikayet Et
    Helâl olsun maduro, et abd pisligini böyle madara
    Cevapla
  • İzmirli. 4 yıl önce Şikayet Et
    "Birçok" ülke hak veriyormuş. Hadi oradan. Dünyayı dinleyemiyorum diye şikayet ediyor adamlar yaa. Bu kadar yüzsüz ve hastalar...
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    malesef dünyanin gücü siyaset ve ekonomi anlamda ve askeri güc anlaminda dünyanin sefi malesef Amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı