Arap partiler Netanyahu'ya karşı birleşiyor!

İsrail'de faaliyet gösteren Arap siyasi partiler, eylül ayında gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimi için güçlerini birleştirme kararı aldı. Netanyahu hükümetini devirmeyi amaçlayan yeni ittifak, Filistinli vatandaşların seçime katılım oranlarını da yükseltmeyi hedefliyor.

Arap partiler Netanyahu'ya karşı birleşiyor!
Arap partiler Netanyahu'ya karşı birleşiyor!
GİRİŞ 28.07.2019 14:11 GÜNCELLEME 28.07.2019 14:11

İsrail’de eylül ayında gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri, Knesset olarak adlandırılan İsrail Parlamentosu'nda büyük bir değişiklikle sonuçlanabilir. İsrail'de faaliyet gösteren üç Arap siyasi partisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'a karşı güçlerini birleştirme kararı aldı.
 
Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi (Hadaş), Ta'al ve Birleşik Arap Listesi (Raam) partilerinin ittifak yapma kararı aldıkları, Balad partisinin ise ittifaka katılıp katılmama noktasında karar aşamasında olduğu bildirildi.
 
RT'de yer alan habere göre, 2015 yılında oluşturdukları koalisyon ile belirledikleri ortak listeyi canlandırmayı planlayan Arap siyasi ittifakının amacıyla ilgili konuşan Hadaş Partisi lideri Ayman Odeh, ''İttifakımızdaki partiler, Netanyahu'nun hükümetini alaşağı edebilir. Yalnızca güçlü bir ortak liste, sağcı hükümeti yıkabilir.'' diye konuştu.
 
Filistinli vatandaşlara sandığa gitme noktasında çağrıda bulunan Odeh, ''(Filistinli vatandaşların) 2015 yılındaki yüzde 50’lik katılım oranının, bu seçimde yüzde 70’lere çıktığını görmeyi ümit ediyoruz.'' sözlerini kullandı.
 
2015 yılındaki milletvekili seçiminde ortak liste hazırlayan ittifak, Knesset'te 13 koltuk kazanarak parlamentonun üçüncü en büyük siyasi grubu olmuştu.
 
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!