Türkiye'den son dakika F-35 açıklaması: Rusya'dan alacağız demedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'den F-35 almak istiyoruz, alamazsak farklı alternatiflere bakarız. Biz hiçbir zaman Rusya'dan uçak alacağız demedik, biz F-35 programının parçasıyız.

Türkiye'den son dakika F-35 açıklaması: Rusya'dan alacağız demedik
Türkiye'den son dakika F-35 açıklaması: Rusya'dan alacağız demedik
GİRİŞ 30.08.2019 16:47 GÜNCELLEME 30.08.2019 16:47
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç'te, Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Çavuşoğlu, "ABD'den F-35 almak istiyoruz, alamazsak farklı alternatiflere bakarız. Biz hiçbir zaman Rusya'dan uçak alacağız demedik, biz F-35 programının parçasıyız" dedi.

Oslo'da konuşan Çavuşoğlu, İdlib'deki saldırıların Avrupa'ya yeni bir göç dalgası başlatabileceğinin de altını çizdi. Çavuşoğlu ayrıca, Rusya'nın rejim güçlerinin TSK gözlem noktalarına saldırmayacağı yönünde güvence verdiğini söyledi.

 

 

Çavuşoğlu'nun gündemindeki konularda biri de Cebelitarık'ta bir süre alıkonulduktan sonra serbest bırakılan ve Türkiye'ye geleceği iddia edilen Adrian Darya isimli tankerdi. Çavuşoğlu, tankerin Türkiye'ye geleceği iddialarını yalanlayarak Adriyan Darya'nın Lübnan'a doğru gittiğini açıkladı.

YORUMLAR 31
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD' deki Trump hükümeti F35 leri vermeyi düşünse dahi şuan bürokrsideki etkin olan şahin kanat bu teslimatı bir şekilde önleyecektir.Ama bu bizim daha hayırlı olacaktır bence: 1- Kıbrıs barış harekatı sonunda Türkiyeye ambargo uygulandı..Sonuç:ASELSAN doğdu 2-İnsansız hava aracı satın alalım dedik vermediler.Sonuç: Bayraktar ve Anka doğdu. 3-Patriot alalım dedik vermediler.Sonuç: Daha iyi ve ucuz olan S400 alındı. 4-F35 programına hem parça üretimi hem satın alma olsun dedik sorun çıkardılar.Sonuç: SU 35 yolda, TFX çalışmaları hızlandı..
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerekirse rusya danda alırız. Alternatif herzaman iyidir.
    Cevapla
  • seyirc 4 yıl önce Şikayet Et
    zaman kaybi f35 ler
    Cevapla
  • TFX 4 yıl önce Şikayet Et
    bize ne F35 ten nede SU35- SU 57 den yar olmaz illede milli TFX İllede milli TFX ama TFX leri yapana kadar ülke olarak SU35- SU57 olsun ister F35 olsun ister J20 vb... uçaklar olsun ancak tek şart ortak üretimle her biri değerlendirilmeli ve F35-22, SU35-57 J20... herbirinin kendine has üstün özellikleri alınarak bunlardan alınan bilgileri geliştirerek sonrada kendimizden bir şeyler katıp tamamen milli uçak olacak TFX lerde birleştirilmeli
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın planlarında doğuyu ayırmak İsrail'e bağlı kürt devleti kurmak vardı. ancak planları bozuldu. idlip kasıtlı olarak vuruluyor maksat Türkiye'ye kurdukları deaş terörist grubun sızmasını saglamakts olmadı. F-35 e dahil edilmesi nasil olsa o vakitte turkiye parçalanmış olacak şeklinde görüyorlardı. işler değişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!