Finlandiya'da Müslümanlara yönelik ırkçı uygulama kaldırıldı

Finlandiya'da havuzda tesettür mayo giyme yasağı, "her türlü mayo yasağının cinsiyet ve din temelinde ayrımcılığa yol açacağı" sebebiyle kaldırıldı.

Finlandiya'da Müslümanlara yönelik ırkçı uygulama kaldırıldı
Finlandiya'da Müslümanlara yönelik ırkçı uygulama kaldırıldı
GİRİŞ 05.09.2019 16:27 GÜNCELLEME 05.09.2019 16:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Finlandiya'da ayrımcılıkla mücadele konuları ile ilgilenen kamu başdenetçisi Kirsi Pimia, yayınladığı tavsiye kararında, halkın kullanımına açık havuzlarda Müslüman kadınların giydiği, vücudu örten mayolara izin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Pimia, her türlü mayo yasağının cinsiyet ve din temelinde ayrımcılığa yol açacağını vurguladı.

Halkın kullanımına açık bazı havuzlarda tesettür mayo giyen kadınların girişlerine izin verilmediği yönünde aldığı şikayetleri değerlendiren Pimia, kararında şu ifadeleri kullandı:

"Ayrımcılık yasaları açısından bakıldığında, tüm yüzme havuzlarının tesettür mayo kullanımına izin vermemesini sorunlu buluyorum. Bazı Müslüman kadınlar burkini giyiyor ve bunun yasaklanması din ve cinsiyet temelinde ayrımcılığa sebep olabilir."

Pimia ayrıca, havuzlardaki duş alanlarının da toplumdaki tüm kesimler arasında eşitliği teşvik edecek şekilde düzenlenmesinin doğru olacağını ve bu noktada özürlülerin, hastaların ve cinsel tercihi farklı olanların da dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

FRANSA'DA IRKÇI UYGULAMA SÜRÜYOR

Fransa’da devletin işlettiği kamu havuzlarına hijyen gerekçesiyle sadece mayo ile girilmesine izin veriliyor. Şort ve haşama gibi giysiler yasak. Bu uygulamayı eleştiren Müslüman kadınlar söz konusu uygulama ile kendilerinin bu aktiviteden uzak tutulmaya çalışıldıklarını ifade ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • R t e 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim düşüncem kadın yada erkek fark etmez bir müslümanın böyle toplu karışık yerlerde suya girmesi caiz deyil sen kapalısın ama başkaları açık sadece bayanlar deyil erkekler içinde aynı şey geçerli ben ve ailem uzak durmayı tercih ediyoruz
    Cevapla
  • Orhan38 4 yıl önce Şikayet Et
    Vucudu da orten mayo mu olurmus..Zaten islaninca bedene yapisiyor ve gorulebilir ortamda giyilmesi de caiz olmaz..Bu nasil islam anlayisi anlamak mumkun degil..
    Cevapla
  • Serce 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardesım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır