Operasyon devam ederken Kamışlı'da dikkat çeken hareketlilik

Esad rejiminin kontrolünde olan Kamışlı'ya inen kargo uçağı kafaları karıştırdı. Öte yandan Anadolu Ajansı (AA), ABD ordusu unsurlarının, Kamışlı'da terör örgütü YPG ile yeniden devriyeye çıktığını yazdı.

Operasyon devam ederken Kamışlı'da dikkat çeken hareketlilik
Operasyon devam ederken Kamışlı'da dikkat çeken hareketlilik
GİRİŞ 13.10.2019 10:11 GÜNCELLEME 13.10.2019 14:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TSK'nın, Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'ın ilk gününden beri, Mardin'in Nusaybin ilçesine yüzlerce havan mermisinin atıldığı ve 11 sivilin şehit olduğu saldırıların yapıldığı Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesindeki havaalanına inen kargo uçağı görüntülendi.

 

 

HAVALİMANI, SURİYE REJİMİNİN KONTROLÜNDE

Suriye rejiminin kontrolünde olan Kamışlı Havaalanı'na inen uçağın, hangi ülkeye ait olduğu ve ne taşıdığı ise belirlenemedi. Bazı iddialara göre, uçağın Rus ve Esad rejimi ile anlaşmaya çalışan YPG sözcülerini taşıdığı belirtilirken, bir başka söylentiye göre de Esad rejiminin havalimanının güvenliğini artırmak amacıyla takviye yaptığı öne sürüldü.

 

 

ABD İLE YPG KAMIŞLI ÇEVRESİNDE DEVRİYEYE ÇIKTI

Öte yandan ABD askeri araçlarından oluşan 5 araçlık konvoy, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Kamışlı'ya gelerek devriye yaptı.

Suriye'nin Türkiye sınırında yer alan Haseke vilayetine bağlı Kamışlı ilçesinde devriyeye ilişkin AA'ya bilgi veren kaynaklar, ABD askeri araçlarının ilçe merkezinden geçerken oldukça yavaş hareket ettiğinin dikkati çektiğini bildirdi.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 10
  • Müslüman Kürd 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejim ordusu gelirse rejimide vuralım. Suriye bizimdir. Rusya ve abd askerlerini vurursak korkup askerlerini çekerler. Bence suriyenin hepsini topraklarımıza katmalıyız. Yalnız dolara çok fazla bağımlıyız. Bunu azaltmalıyız yoksa çok zarar görecez
    Cevapla
  • İzmir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamışlı Türkiye taciz etmeye çalışıyorlar ne kadar sivil halk varsa Türkiye zarar vermek istşyorlar abd bu oyunun içinde obüs ile vurulması gerek yada özel birlik kurulup kim varsa indirmek gerekir.
    Cevapla
  • xxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Emredersin komutanım
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed abd ve rusyanın tam emrindedir bunların hepside siyonist üst meclisin tam emrindedir amaçları büyük israil ama kazdıkları kuyuya düştüler bakmayın herkes bize karşı bu bizim mutlak zaferimizi getirecek tek koşul taviz vermeden ve durmadan ilerlemek.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat Özgür Suriye Milli Ordusunun icine iranli milisler girmesin.ortaligi karistiran onlar onlardan uzak tutun.
    Cevapla
  • Zümrüdü anka 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz resmen abd ile savaşıyoruz
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece abd ile değil israil ve ab ile de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti