ABD'nin son nesil teknolojisini etkisiz hale getirecek

Çin ABD'nin lazer silahlarına karşı muadil silahlar yerine, silahı etkisiz hale getirecek teknoloji için projeler yürütüyor.

ABD'nin son nesil teknolojisini etkisiz hale getirecek
ABD'nin son nesil teknolojisini etkisiz hale getirecek
GİRİŞ 15.11.2019 17:38 GÜNCELLEME 15.11.2019 17:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pentagon, yer testlerini başarıyla geçen lazer silahının gemiye monte edilmiş haliyle testlerini, 2019 sonunda yapmayı planlıyor. ABD Donanması'nın bu silahla düşman uçakları ve hatta füzeleri avlaması hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında ABD'nin San Diego'daki deniz üssünde, Arleigh Burke sınıfı destroyer USS Dewey'in ön güvertesine ODIN lazer topun konuşlandırıldı.

Uzmanlara göre ODIN, düşmanın elektro-optik ve kızılötesi sensör sistemlerini kör edebilir, gemi ve tekne tabanlı sistemleri, uçak ve dronlara ve hatta gemi karşıtı seyir ve balistik füzelere karşı kullanılabilir.

ÇİN MUADİLİ YERİNE 'ETKİSİZ HALE GETİRME'Yİ SEÇİYOR

Dünyanın yükselen askeri ve teknolojik gücü Çin ise, lazer silahlarına karşı uygulanabilir yollara yatırım yapıyor.

Güney Çin Sabah Postası'nda yer alan habere göre Çin, füze ve insansız hava aracı gibi silahlarını lazer silahına karşı koruyacak özel bir kaplama geliştirmek için birçok araştırma projesi başlattı.

Kaplamanın, lazer ışını saptırması veya dağıtması, dolayısıyla gücünü düşürmesi ve zararsız hale getirmesi bekleniyor.

Gazeteye konuşan Çin Bilimler Akademisi'nden Profesör Huang Chenguang lazer teknolojisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Söz konusu teknolojinin mükemmel olmadığını savunan Chenguang, düşmanın ne tür bir lazer kullanacağını bilmek gerektiğini ve boyut, güç tüketimi, ana bileşenler ve lazer üretim yöntemleri bilgilerin halka sunulan verilerden elde edilebileceğini söyledi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • doctorwho 4 yıl önce Şikayet Et
    Kritik noktalara TEDAŞ tan yetkililer koyarsak,ABD oralara lazerle saldırınca elektriği kesiverirler olur biter yani :-)))))
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Işık savaşlarına doğru gidiyoruz bu kesin artık kendinizi korumak için sadece lazer lazım uzayı bile vurabilecek
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kac senedir aklimda hep lazerden silah yapamazmiyiz diye.Benim gibi cahil in aklina geliyor ulkemizde biri.gelistiremiyor.Elindeki oyuncak lazeri bile tutuyorsun insana karsi taraf goremiyor bile.Bence gelecegin silahi lazer.Ustunde calisilmali
    Cevapla
  • sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bencede en akılıca rahmetli erbakan aklıma geldi oda aynısını demişti onlara yetişemeyiz ama onların silahlarını etkisiz hale getirebiliriz demişti
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetişiriz. Envayi çeşit silaha karşı tek bir tane silah geliştirilir o zaman geçeriz bile Allah'ın izniyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!