Sudan 'terörü finanse eden devletler' listesinden çıkarılabilir

Sudan'da temaslarda bulunan ABD Hazine Bakanlığı heyeti, Sudan'ın "terörü finanse eden devletler" listesinden çıkarılmasının an meselesi olduğunu belirtti.

Sudan 'terörü finanse eden devletler' listesinden çıkarılabilir
Sudan 'terörü finanse eden devletler' listesinden çıkarılabilir
GİRİŞ 08.03.2020 23:14 GÜNCELLEME 08.03.2020 23:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk'un, ABD'nin terörizmin finansmanıyla mücadeleden sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea başkanlığındaki heyetle görüşmesine ilişkin hükümetten yazılı bir açıklama yapıldı.

SUDAN'A EKONOMİK KISITLAMALAR KALDIRILDI

Açıklamada, "ABD heyeti, Sudan'a uygulanan mali ve ekonomik kısıtlamaların kaldırıldığını onayladı. Heyet, Sudan'ın adının terörü destekleyen devletler listesinden çıkarılmasının an meselesi olduğuna işaret etti. ABD'de bu konuda çalışmalar yürüten komisyonlar var." ifadesi kullanıldı.

Başbakan Hamduk da ülkesinin içinde bulunduğu zorlu süreci atlatması için ABD'nin birlikte çalışılacak stratejik bir ortak olduğunu ifade etti.

Billingslea, Dışişleri Bakanı Esma Abdullah ile gerçekleştirdiği ayrı görüşmede de ABD'nin daha önceki güvencelerini onaylayarak, "Washington, Sudan’a uygulanan ekonomik yaptırımları kaldırdı ancak Sudan’ın adının terörü destekleyen devletler listesindeki varlığı, uluslararası finans kurumlarıyla para transferi yapmasını engelliyor." değerlendirmesinde bulundu.

EKİM 2017'DE EKONOMİK YAPTIRIMLAR KALDIRILDI

ABD, 5 Mart'ta Sudan'daki 157 kurumu yaptırım listesinden çıkardığını açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, 1997'den bu yana Sudan'a uygulanan ekonomik yaptırımları Ekim 2017'de kaldırma kararı almış ancak 1993'te El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle Sudan'ı "terörü finanse eden devletler listesinden" çıkarmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada teröre destek veren ve terör oluşumunu saglayan devletler abd İsrail İngiltere Almanya Fransa Rusya İran hindistan Çin yani dünya düzeninde etkili olan devletler bazıları hariç terörü devlet olarak hem destekliyorlar hemde gizli servisleri ile yapıyorlar
    Cevapla
  • aloalo 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk devlet olmak icin kuresel buyuk sirketlerin olmasi lazim. Google gibi coca cola gibi.
    Cevapla
  • Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröre destek veren ülkeler kim hazırlıyor ki bu listeyi ABD Rusya israil Fransa bunlar listenin başında yer alıyor sanırım tüm dünya biliyor bu ülkeleri bilerek yaparsan liste dışı gizli yaparsan liste başı sanırım sistem böyle işliyor
    Cevapla
  • doctorwho 4 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terör finansörü ABD dir.Bir günde biz sana ambarga koyacağız inşaallah az bekle...
    Cevapla
  • rmznkc 4 yıl önce Şikayet Et
    istediginizi aldınız o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki