Everest'te mahsur kalan Türk dağcılar içi Dışişleri Bakanlığı devreye girdi

Dünyanın en yüksek tepesi Everest'e çıkmaya çalışan ancak Nepal'de mahsur kalan Türk dağcılar için Dışişleri Bakanlığı çalışma başlattı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dağcıların ülkeye en kısa sürede getirileceğini belirtti.

Everest'te mahsur kalan Türk dağcılar içi Dışişleri Bakanlığı devreye girdi
Everest'te mahsur kalan Türk dağcılar içi Dışişleri Bakanlığı devreye girdi
GİRİŞ 15.03.2020 15:47 GÜNCELLEME 15.03.2020 16:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Everest'e tırmanırken Nepal'de Gorakshep Köyü'nde mahsur kalan Murat Can Kaya ve Muhammed Emin Özyazıcı, yetkili makamlara, 'irtifa hastalığına' yakalandıkları için acil olarak aşağı inme taleplerini dile getirdi. Dağcılardan Muhammed Emin Özyazıcı, "Şu an 5 bin 150 metredeyiz. Everest Ana Kampı'na tırmanıyorduk. Çok fazla irtifa kazandığımız için yüksek irtifa hastalığan yakalandık ve son köy olan Gorakshep Köyü'ne geri döndük. Baş ağrısı mide bulantısı baş dönmesi sorunları var. Sigorta poliçemiz helikopteri karşılamadığı için ve bizim de helikopter ücretini karşılayamadığımız için yardım istedik. Bir an öncce helikopter ile alnıp irtifa kaybettirilmememiz gerekiyor. Şu an dışarıda fırtına var. Hava ise eksi 15-20 derece. Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz. Hayati tehlikemiz yok." dedi.

 

Türkiye'nin Hindistan'daki Yeni Delhi Başkonsolosluğu çağrı merkezinin acil durum telefonuyla irtibata geçen iki dağcının bölgeden çıkarılması için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Dışişleri Bakanı Bakan Çavuşoğlu, ''Everest’te mahsur kalan vatandaşlarımız Muhammed Emin Özyazıcı ve Muratcan Kaya’yı helikopterle dağdan aldık. Uçakla en kısa sürede ülkemize getireceğiz'' dedi.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • recep ok 4 yıl önce Şikayet Et
    verin zopayı bunlara. devletin başka işi yokmu
    Cevapla
  • rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    geri gelince hükümete kufur edersiniz
    Cevapla
  • notto 4 yıl önce Şikayet Et
    He walla doğru dedin, ağız dolusu kusarlar. ayrıca giderken devlete mi sormuşlar? belli ki paraları var, arayın bakın oraya tırmanma izni kaç bin dolar!
    Cevapla
  • Pöh45 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz para bulup mrmlekette tatil yapamıyoruz. Adam dünyanın öbür ucuna tatile gitmiş. Birde sigortamız helikopteri karşılamıyor diyor. Ağam bizle eğleniyy.
    Cevapla
  • Nafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Zevk için gidin başınıza bir hal gelince ama devlet bizi kurtarsın kalın orda
    Cevapla
  • Selim Akif. 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar keyfi takılıp, meşgul ediyor.Geçenlerde de Karadeniz de kayboldular, aramada bir asker şehit oldu. Boş işler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak