İtalya ve Fransa, Almanya'dan koronavirüse karşı destek istedi

Koronavirüsün merkezi haline gelen Avrupa’da salgınla mücadele devam ederken, Fransa ve İtalya, Almanya'dan salgınla mücadele için yardım talep etti.

İtalya ve Fransa, Almanya'dan koronavirüse karşı destek istedi
İtalya ve Fransa, Almanya'dan koronavirüse karşı destek istedi
GİRİŞ 27.03.2020 12:38 GÜNCELLEME 27.03.2020 12:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İtalya’dan yoğun bakımda olan 47 koronavirüs hastasının tedavisi için alınacağını bildirdi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas (SPD) sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada, "İtalyan dostlarımızın yanındayız. Bunu ancak birlikte başarabiliriz " dedi.

 

Kuzey - Ren Vestalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet ise İtalya’dan gelecek hastaların, 10 tanesini kabul edeceklerini söyledi. İtalya’dan gelecek hastaların, Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağı Saksonya, Saksonya, Hessen ve Berlin'deki kliniklere yerleştirileceği bildirildi.

FRANSA'DA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Der Spiegel'in haberine göre koronavirüs vaka ve ölüm sayısının giderek yükseldiği Fransa'da sağlık sistemi çöküşe doğru ilerliyor. Ülke askeri ve sağlık personelinin yetersiz kalması sonucu Alman ordusundan yardım istedi.

Habere göre koronavirüs hastalarının ülkenin diğer bölgelerine gönderilmesi ve sağlık personeline yardım gibi konularda ek askeri yardıma ihtiyaç duyuluyor. Öte yandan Almanya'nın Fransa ve İtalya'dan hasta kabul ettiği ve bazı koronavirüs hastalarının Almanya'da daha önce getirilmiş olduğu ifade ediliyor.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı İtalya'da 10 bine doğru yaklaşırken Fransa'da bin 696 Almanya'da ise 267'ye çıktı.

KAYNAK: İHA, YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • meryem 4 yıl önce Şikayet Et
    yanında olmak yetmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!