Seehofer, Müslümanlara 'hayır' dedi

Almanya'nın Bavyera Eyeleti Başbakanı Horst Seehofer, Müslüman Göçmenlere yönelik yaptığı son açıklamalarla uyum tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Seehofer, Müslümanlara 'hayır' dedi
Seehofer, Müslümanlara 'hayır' dedi
GİRİŞ 11.10.2010 10:53 GÜNCELLEME 11.10.2010 10:53

Seehofer, Müslüman ülkelerden gelecek göçe karşı çıkarken, Yeşiller Eş başkanı Claudia Roth, muhafazakar siyasiden Türk ve Arap göçmenlerden özür dilemesini istedi.

Bavyera Başbakanı ve Federal Hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin Başkanı (CSU) Horst Seehofer, bir taraftan diğer dinlere tolerans taraftarı olduğunu açıklarken, diğer taraftan da Hıristiyan kültürüne ait olmayanlardan Alman kültürünü kabul etmelerini talep etti. Bununla birlikte, İslam kültürüne ait göçmenlerin ülkeye göçlerine karşı olduğunu dillendirdi. Focus dergisine konuşan Bavyera Başbakanı, "Türkiye ve Arap ülkelerden gelen göçmenlerin, genel olarak çok zorlandıkları oldukça açık." dedi.

Muhafazakar siyasetçi, partisinin bir toplantısında ise 'Farklı-Kültürler' konseptinin başarısız olduğunu savundu. "Gerçekler gösterdi ki, 'Farklı Kültürler' öldü." şeklinde konuşan Seehofer, bir toplumun insanların ancak birliktelik için gayret sarf etmeleri neticesinde var olabileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Alman meslektaşı Angela Merkel'in Berlin'de barış içinde birlikte yaşam için uyum çağrısı yaptıkları bir anda bu açıklamaları yapan Seehofer'i muhalefet partisi Yeşiller, ağır bir dille eleştirdi. Yeşiller Partisi'nin Federal Meclis Fraksiyon Başkanı Renate Künast, Bavyeralı Başbakanın sözleriyle şoke olduğunu ifade etti. Almanya'ya göçün zaten durduğuna vurgu yapan Künast, "Almanya göç almaktan çok veriyor. Geçen yıl 760 kalifiye eleman ülkeye gelirken, 160 bini ülkeyi terk etti." dedi.

Seehofer'in ölçüyü ve demokratik hissini kaybettiğini savunan Yeşiller Eş başkanı Claudia Roth ise, muhafazakar siyasiden Türk ve Arap göçmenlerden özür dilemesini istedi. Seehofer'i liberal FDP'nin gençlik kolları da sert bir dille eleştirdi. Açıklamaları 'saçma sapan' olarak değerlendiren Genç Libareller Başkanı Lasse Becker, Almanya'nın göçe ihtiyacı olduğunu, burada kalifiye olmanın ve uyum arzusunun önemli olduğunu ve başka kültürlere ait olmanın önemli olmadığının altını çizdi. Seehofer'e destek ise çeşitli medya çıkışlarıyla yıldızı parlatılan Federal Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg'ten geldi. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki