3 yaşındaki çocuğunu emziren kadın

Time dergisi, 3 yaşındaki oğlunu emziren annenin fotoğrafını kapak yaparak, "Bağlı Ebeveynlik" kavramını tekrar gündeme getirdi.

3 yaşındaki çocuğunu emziren kadın
3 yaşındaki çocuğunu emziren kadın
GİRİŞ 11.05.2012 13:44 GÜNCELLEME 11.05.2012 13:44

Dergi, Los Angeles'ta yaşayan 26 yaşındaki Jamie Lynne Grumet ile 3 yaşındaki oğlunun Martin Schoeller tarafından çekilen fotoğrafının üzerine "Yeterince anne misiniz?" başlığını attı.

Annesinin de kendisini ve kardeşlerini 6 yaşına kadar emzirdiğini ifade eden Grumet, kendisini oğlunu emzirirken gören, bunun çocuk tacizine girdiğini ileri sürerek, Sosyal Hizmetleri aramakla tehdit eden yabancıları artık umursamadığını söyledi. Grumet, dergiyle yaptığı röportajda şöyle söyledi:

"İnsanlar, bunun biyolojik olarak normal bir şey olduğunu anlamak zorunda. Bunu ne kadar çok insan görürse, kültürümüzde o kadar kanıksanacak. İşte bu yüzden insanların beni oğlumu emzirirken görmesini istiyorum."

19927de "Bağlı Ebeveynlik" fikrini ortaya atan Dr. Bill Sears'in görüşlerine de yer veren derginin konuya ilişkin haberi, sosyal paylaşım sitelerinde farklı tepkilere yol açtı.

Kapak, Twitter kullanıcılarını ikiye böldü. Arkansas'da yaşayan 6 çocuk annesi Bobbi Miller, "bir inek bile bebeğini ne zaman sütten keseceğini bilir. Bu, saçmalık" diyerek tepki gösterirken, "Bebekler için En İyisi" adlı örgütün kurucusu Bettina Forbes, "kaç yaşında olursa olsun çocuklarını emzirmeye devam eden anneleri destekledikleri"ni vurguladı.

Dergi, geleneksel ebeveynlik ile günümüzde "aşırı ebeveynlik" olarak tanımlanan akım arasındaki kültürel uçurumu konu alan bir de makale yayımladı.

Time Dergisi Editörü Rick Stengel, kapağın provokatif olduğunu, ancak çocukların nasıl yetiştirileceğiyle ilgili hemen her şeyden önemli bir konuyu farklı bir kapakla gündeme getirmek istediklerini söyledi.

Bağlı ebeveynlik, anne ile bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için annelere her ağladıklarında bebeklerini kucaklarına almalarını, pusette taşımak yerine bebek askısıyla kucaklarında taşımalarını ve beşikte yatırmak yerine birlikte uyumalarını öneriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak