Rumlar da Türkiye'yi haklı buldu

Suriye tarafından vurulan Türk keşif uçağı ile ilgili olarak Rumlar da Türkiye'ye destek verdi.

Rumlar da Türkiye'yi haklı buldu
Rumlar da Türkiye'yi haklı buldu
GİRİŞ 26.06.2012 15:15 GÜNCELLEME 26.06.2012 15:15

Rum basını, Lüksemburg'ta toplanan Avrupa Birliği (AB) Dış Konular Konseyi'nde Türk uçağının 22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülmesini kabul edilemez bulunarak kınandığını kaydetti. Rum Simerini gazetesi, Türkiye'nin izlediği soğukkanlı davranıştan dolayı Türkiye'nin Güney Kıbrıs dahil 27 üye tarafından övüldüğünü yazdı.

Rum Haravgi gazetesi, Markulli'nin Güney Kıbrıs'ın AB Dönem Başkanlığı'nı devralması öncesinde Lüksemburg'ta dün gerçekleştirilen son Dış Konular Konseyi'nde yaptığı konuşmaya yer verdi. Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Suriye'ye yapılacak herhangi bir askerî müdahalenin bütün bölge için yıkıcı sonuçlar doğuracağı görüşünü belirtti.

Habere göre Suriye'ye yapılacak olası bir askerî müdahalenin bütün bölge için yıkıcı sonuçlar doğuracağını, bu nedenle böyle bir şeyden kaçınılması gerektiğini söyleyen Markulli; Suriye'deki gelişmelere değinirken, ülkede süregelen şiddet konusunda kaygılarını dile getirdi. Markulli, Suriye'deki durumun daha da kötüleşmesinin tam bir iç savaş doğurma ve bunun da bütün yıkıcı etkileriyle birlikte bölgeye sirayet etme tehlikesi bulunduğunu savundu.

Bir başka Rum gazetesi olan Simerini de, "Ankara'ya Tebrikler" başlıklı haberinde dün Lüksemburg'ta toplanan AB Dış Konular Konseyi'nde; Türk Hava Kuvvetleri'ne ait keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesi konusunda Türkiye'ye destek verdiğini, destek kararının; Güney Kıbrıs da dâhil; 27 üyenin oy birliğiyle çıktığını hatırlattı.

Gazete, Dış Konular Konseyi kararlarında; Türk uçağının 22 Haziran'da Suriye tarafından düşürülmesini kabul edilemez bulunarak kınandığını, meselenin derhal araştırılmasını istediğini, tedbirleri ve ilk tepkisinde sorumlu davranmasından dolayı Türkiye'yi övdüğünü yazdı.

Habere göre kararda Suriye'ye de, meselenin araştırılması için Türkiye'yle işbirliği yapma ve uluslararası standart ve yükümlülüklere uyma çağrısı yapıldı.



KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti