Aydın Doğan Ödülü Orhan Pamuk’a verildi

Aydın Doğan Vakfı, 1996 yılından bu yana düzenlediği Aydın Doğan Ödülü’nün, 2015 yılında “Roman” dalında verilmesine karar verdi.

Aydın Doğan Ödülü Orhan Pamuk’a verildi
Aydın Doğan Ödülü Orhan Pamuk’a verildi
GİRİŞ 16.02.2015 12:40 GÜNCELLEME 16.02.2015 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğan Hızlan Başkanlığında, Prof. Dr. İnci Enginün, Prof. Dr. Nüket Esen, Semih Gümüş, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Jale Parla, Ömer Türkeş ve Metin Celal Zeynioğlu’dan oluşan Seçici Kurul 6 Şubat 2015 Cuma günü, yaptığı toplantıda;

Eserleri ile Türk edebiyatına romanın farklı türlerini getirdiği ve bu farklı türlerle kendisini izleyen genç romancılara yeni uygulama ufukları açtığı; burası ve ötesi, dünyevi ve uhrevi, Doğu ve Batı kutuplarını ustalıkla bir araya getirdiği; Türk romanını dünyada temsil eden ustalarımız arasında yer aldığından 2015 Aydın Doğan Ödülü’nün “Roman” dalında Orhan Pamuk'a verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Aydın Doğan Ödülü, ülkemizde kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini yaratıcılarının kişiliğinde, çeşitli dallar için verilen uğraşları, özveriyi, kaliteyi ve mükemmelliğinin yanı sıra emek verenlerin çalışma ve birikimleri ile ulusal ve uluslararası platformda övgü kazananları, mesleklerine başladıkları günden bugüne kadar gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirerek, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla verilmektedir.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • şer ittifakı bunlar 9 yıl önce Şikayet Et
    körler sağırlar, birbirini ağırlar. tabi ki orhana verecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü