Nurettin Topçu günleri başlıyor

Türk yazar, akademisyen ve fikir adamı Nurettin Topçu, vefatının 41. yılında düzenlenen programlarla hayırla yad ediliyor.

Nurettin Topçu günleri başlıyor
Nurettin Topçu günleri başlıyor
GİRİŞ 31.03.2016 15:21 GÜNCELLEME 31.03.2016 15:21

İstanbul Erkek Lisesi’nde okuyan ve ayrıca öğretmenlik de yapan Nurettin Topçu'yu, kendi okulunda talebeleri, akademisyenler ve yazarlar anlatacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Erkek Lisesi tarafından 1-2 Nisan tarihlerinde, “Nurettin Topçu Günleri” programı düzenleniyor.

Çağaloğlu’ndaki İstanbul Erkek Lisesi konferans salonunda 1 Nisan Cuma günü saat 10.00’da başlayacak olan programda, Nurettin Topçu ile ilgili belgesel gösterimi ve fotoğraf sergisi yapılacak.

NURETTİN TOPÇU’YU ANLATACAKLAR

“Nurettin Topçu Günleri” programı kapsamında, ilk gün açılış ve protokol konuşmalarının ardından Hüseyin Akın’ın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Emin Işık, “Nurettin Topçu’dan Hatıralar” başlığında bir konuşma yapacak. Mahmut Bıyıklı’nın moderatörlüğünde ise Prof. Dr. İsmail Kara, “Eğitim ve Kültüre Adanmış Bir Hayat Hikayesi”, Prof. Dr. Mustafa Kara da, “Nurettin Topçu’yu Tanımak” konularını anlatacak.

NURETTİN TOPÇU VE MAARİF

Programın ikincisi gününde 2 Nisan Cumartesi günü ise çeşitli oturumlar gerçekleşecek. Abdurrahim Ayar’ın moderatörlüğünü yapacağı, “Nurettin Topçu ve Maarif” konulu oturumda, Prof. Dr. Sebahattin Turan, “Yarınki Türkiye’nin Maarif Davası ve Nurettin Topçu”, Doç. Dr. Fatih Birgül, “Bir Aydın Olarak Nurettin Topçu Potresi”, Mehmet Sılay, “Bir Karakter Abidesi Olarak Nurettin Topçu” konularını işleyecek.

BİR ENTELEKTÜEL OLARAK NURETTİN TOPÇU

Bünyamin Yılmaz’ın moderatörlüğünü yapacağı, “Bir Entelektüel Olarak Nurettin Topçu” oturumunda, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, “Nurettin Topçu ve Fikir Dünyamız”, Ercan Yıldırım, “İslamcılık Tartışmalarında Nurettin Topçu”, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, “Şehir ve Köy Arasında Nurettin Topçu” konularını anlatacak.

NURETTİN TOPÇU VE HAREKET

Muzaffer Doğan’ın moderatörlüğündeki “Nurettin Topçu ve Hareket” oturumunda ise Prof. Dr. Ergün Yıldırım, “Nurettin Topçu’da Yeni Türkiye Tasavvurunun İmkanı”, Yasin Özdemir, “Nurettin Topçu ve Hareket”, Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın, “Nurettin Topçu’nun Ahlak Düşüncesi” konularında konuşma yapacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor