Özel Sağlık Meslek Liseleri krizin eşiğinde

Özel okullar yönetmeliğinde yapılan değişiklik, özel sağlık meslek liselerini kapanma noktasına getirdi. Okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen özel sağlık meslek liseleri tek kayıt yapamadı.

Özel Sağlık Meslek Liseleri krizin eşiğinde
Özel Sağlık Meslek Liseleri krizin eşiğinde
GİRİŞ 07.09.2013 00:13 GÜNCELLEME 07.09.2013 00:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yönetmelikle, 2 Ağustos 2013 tarihinde yapılan değişiklikle, özel sağlık meslek liselerinin kayıt alması imkânsız hale geldi. Ülkemizde 200 özel sağlık meslek lisesi, okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen, yönetmelikteki değişiklik nedeniyle, öğrenci kayıt işlemlerine başlayamadı..

Dershaneleri kapatarak eğitim öğretim alanında büyük değişiklik yapan Başbakan  Erdoğan, her fırsatta, ''Eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. Biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. Bedeli neyse biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz.'' dedi. Bu yüzden dershaneler kapatılıp özel okul açılıyor.. Yatırımcılar, ülkenin bu eğitim hamlesine destek için yeni özel okullar açmaktadır.

Ne var ki özel okullar yönetmeliğinde, 2 Ağustos 2013'te yapılan değişiklik, yeni kayıt yapılamasını imkansız hale getirdiğinden, 2013 -14 eğitim öğretim yılına hazırlanan Anadolu sağlık meslek liselerinde 50 bin öğrenciyi ve 6 bin öğretmen ve yöneticiyi de mağdur duruma düşürdü. Daha önce kurulmuş ya da kuruluş aşamasında olan okullar, ortak sorununun çözümü için, ÖSAMDER, Özel Sağlık Meslek Liseleri Derneği çatısı altında bir araya geldiler.

Dernek yöneticileri, ilgili bürokratlar ve siyasilerle defalarca bir araya gelerek çözüm aramaktadır. Yetkililerle yaptıkları görüşmelerden sorunlarına bir çözüm üretemediler. ÖSAMDER Başkanı Ulaş Velioğlu, "Okulların açılmasına çok az bir zaman kalmasına rağmen, sorunumuzu anladığını ifade eden yetkililer, çözüm konusunda, gerekli hassasiyeti göstermemektedirler. Herhangi bir okula yerleşemeyen yaklaşık 600 bin öğrenci ortadayken, yetkililerin bütün donanımlarıyla hazır olan, öğrenci ve velilerden yoğun talep gören Anadolu Sağlık Meslek Liselerinin açılmasına izin vermemelerine anlam vermek mümkün değil." dedi. Sağlık meslek liselerinin önerdiği çözüm oldukça basit; yönetmelikte yapılan değişikliğin bir sonraki eğitim öğretim yılına ertelenmesi.

YORUMLAR 1
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    haberi yaparak Başbakana Sesinizi Duyurdunuz... Çünkü Sayın Başbakanımızın haber olarak bu internet sitesini okuduğunu takip ettiğini Biliyoruz.. Peki Ama Yönetmelikte yapılan değişikliği neden açıklamadınız? Siz Açıklamazsanız Milletimizin Menfaati için ben açıklayacağım..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi