Meyve geliri burs oldu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde cadde ve sokaklarda yer alan ağaçlardaki turunçlar, üniversite öğrencilerine burs oluyor.

Meyve geliri burs oldu
Meyve geliri burs oldu
GİRİŞ 10.02.2014 12:51 GÜNCELLEME 10.02.2014 12:51

Nazilli Türk Anneler Derneği üyeleri, ilçede cadde ve sokaklarda bol miktarda yer alan turunç ağaçlarındaki ürünlerin gelire dönüştürülmesi için çalışma başlattı. Gönüllü dernek üyeleri toplayarak reçele dönüştürdükleri turunçların ekonomiye katılmasını sağladı.

Nazilli Türk Anneler Derneği Başkanı Feriha Küçükebeoğlu, ilçenin turunç diyarı olduğunu, her sokak ve caddede turunç ağaçlarının bulunduğunu belirtti. Ağaçlardaki ürünlerin kimse tarafından toplanmadığını ve çürüyüp gittiğini belirten Küçükebeoğlu, bunu bir ekonomik kayıp olarak algıladıklarını ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek çözüm aradıklarını söyledi.

Feriha Küçükebeoğlu, şöyle konuştu:
"Yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımız ve üyelerimiz, topladığımız turunçları işleyerek reçele dönüştürüyor. Bu üründen elde ettiğimiz geliri faydalı bir alanda kullanmayı planladık. Üniversite öğrencilerine burs vermeyi kararlaştırdık. Turunç reçelinden elde ettiğimiz gelirle yılda 60 gence burs imkanı oluşturduk."

Burs almak için çok sayıda üniversite öğrencisinin kendilerine başvuruda bulunduğunu, anlatan Küçükebeoğlu, şöyle devam etti:
"Tamamen doğal olarak hazırladığımız bu turunç reçellerimizi pazarlamakta sıkıntılarımız oluyor. Elden satmaya çalışıyoruz. Bu sorununu aştığımız zaman burs vereceğimiz öğrenci sayısı 200'e ulaşacak. Aydın-Nazilli karayolu üzerindeki hangarların restorasyonu kaymakamlık ve belediye tarafından sürüyor.

Çalışma tamamlandığında bölge ürünlerinin pazarlanacağı bir alan oluşturulacak. Dernek olarak biz de bir yer talep ettik. Burada reçellerimizi satacağımız bir stant kurabilirsek gelirimizi yükseltiriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu