En iyiler arasında 6 Türk üniversitesi!

Türkiye’den ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Sabancı, Bilkent, Koç üniversiteleri listeye girdi

En iyiler arasında 6 Türk üniversitesi!
En iyiler arasında 6 Türk üniversitesi!
GİRİŞ 02.10.2014 07:16 GÜNCELLEME 02.10.2014 15:23

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan "Times Higher Education (THE)" isimli haftalık derginin "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde, Türkiye'den 4 üniversite ilk 200'de, toplam 6 üniversite de ilk 400'de yer aldı. 
 
Derginin bu yıl 11'inci kez yayınladığı sıralamaya göre, ABD'deki "California Institute of Technology" üniversitesi ilk sıradaki yerini dördüncü kez korurken, Harvard Üniversitesi ikinci sırada yer aldı.
 
İngiltere'deki Oxford Üniversitesi üçüncü, ABD'deki Stanford Üniversitesi dördüncü ve yine İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi ise beşinci sırada yer buldu.
 
Üniversitelerin araştırma, bilgi paylaşımı, uluslararası görünümü, öğretim ortamı gibi kriterleri dikkate alınarak hazırlanan listenin başında yer alan diğer üniversiteler ise sırasıyla şöyle: "The Massachusetts Institute of Technology Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, California Üniversitesi, Berkeley Üniversitesi, Imperial College London Üniversitesi ile Yale Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti