Davutoğlu işaret etti! Zam oranı belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bayramda müjdesini verdiği akademisyen maaşlarına yapılacak zammın miktarı belli oldu.

Davutoğlu işaret etti! Zam oranı belli oldu
Davutoğlu işaret etti! Zam oranı belli oldu
GİRİŞ 15.10.2014 10:40 GÜNCELLEME 15.10.2014 11:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutman kadrosundakilere aylık 841.20 lira; profesör, doçent ve yardımcı doçentlere de 731.48 lira tutarında ilave ödeme yapılacak. Akademisyen maaşlarında artış yapılmasına ilişkin dört maddelik yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Tasarı uyarınca, akademisyenlere her ay yüksek öğretim tazminatı ödenecek. Tazminat, profesör, doçent ve yardımcı doçentlerde en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 100’ü, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanlarda ise yüzde 115’i olarak belirlendi. Bu da, 2014 yılı için profesör, doçent ve yardımcı doçentlere aylık 731.48 lira, araştırma ve öğretim görevlileri ile okutmanlara da aylık 841.20 lira ödenmesi anlamına geliyor.

BAKAN ŞİMŞEK MALİYETİ AÇIKLADI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akademisyenlere yapılacak zamların bütçeye maliyetinin 1,1 milyar lira, hakim ve savcılara yapılacak zamların bütçeye maliyetinin ise 220 milyon lira olacağını bildirdi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • h.avni akman 9 yıl önce Şikayet Et
    KEŞKE HAKKI ÜSTÜN TUTSAK...... Ülkede yaklaşık 200 üniversite olmasına rağmen dünyadaki üniversiter içinde ilk 300 de ancak 2 üniversitesi olan üniversiteleri kendi kadroları ile doldurtup çiftlik haline sokan Asgari ücretin 960 Tl. Öğretmenin 2.500 Tl. memurun 2000Tl .....ücret aldığı ortamda bu akademisyenlere bu miktar az bile. Çalışma aşkı para ile olmuyor.Bu gün maalesef üniversiteler yatış yeri ve zamda onlara. Bu zam devletin diğer memurlarını özellikle iş yorgunu çalışanını moral bozukluluğuna itmiştir. İnşaallah bu haksızlık diğer çalışanlara verilen zamla çözülür.
    Cevapla
  • Bilal Durmuş 9 yıl önce Şikayet Et
    Akademik Uzmana Zam Yok Haksızlık. Aynı kanun kapsamında olan araştırma görevlilerine zam yapılırken uzman kadrosunda çalışanlara zam yapılmıyor bu büyük bir haksızlık yasa kabul edilmeden bunun düzeltilmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Kemal KAYA 9 yıl önce Şikayet Et
    Akademik Zam. Üniversitelerde Akademik kadroda uzmanlarda görev yapıyor fakat listede geçmiyor. Akademik Uzmanlar idari kadroda sayılıyorsa kamudaki uzman maaşı verilsin akademikse uzmanlarda zama dahil edilsin burada bir yanlışlık olmalı
    Cevapla
  • orhan koksal 9 yıl önce Şikayet Et
    Adalet bunun neresinde?. Oluk oluk adalet akıyor. Emekli ve asgari ücretliler ne olacak. Bunlar ev geçindirmiyor mu?
    Cevapla
  • Ahmet GÜR 9 yıl önce Şikayet Et
    Gözümüz yok ama...... Hayırlısı olsun, Allah daha fazlasını nasip etsin, gözümüz yok.123 TL'ye satılan diğer memurların hali ne olacak? İnşallah seçimde bizde konuşuruz. Hani ülkenin hassas ekonomik dengeleri vardı? Demek ki istendiğinde denge menge olmuyormuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez