Yarı yıl tatili ertelendi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada yer alan yarı yıl tatilinin bir hafta ertelendiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Yarı yıl tatili ertelendi mi?
Yarı yıl tatili ertelendi mi?
GİRİŞ 09.01.2015 00:20 GÜNCELLEME 09.01.2015 00:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, sosyal medyada 2014-2015 eğitim öğretim yılında kar yağışı ve olumsuz şartlar sebebiyle tatillerin, okullarda müfredatın ilerleyişine engel olduğu, bu nedenle 23 Ocak'ta başlayacak yarı yıl tatilinin 30 Ocak'a ertelendiği ve Bakan Nabi Avcı'nın "eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü" şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Bu tür haberlere itibar edilmemesinin isteyen Özkan, "Bu haberler doğru değil. Bakanlığımız tarafından daha önce yayınlanan çalışma takvimine uygun olarak tüm eğitim kademelerinde okullar, 23 Ocak Cuma gününden itibaren yarı yıl tatiline girecek. 26 Ocak-6 Şubat'ta da yarı yıl tatili yapılacak. 2. dönem ise 9 Şubat'ta başlayacak, 12 Haziran'da da sona erecek. Yani takvimde bir değişiklik söz konusu değil. Sayın Bakanımızın da eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü şeklindeki haberler de tamamen asılsız. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu tür haberlere itibar etmesinler, Bakanlığımızın doğrudan açıklamalarını dikkate alsınlar ve resmi internet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler" diye konuştu.

Özkan, yarı yıl tatilinin 30 güne çıkararılacağına ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığını, MEB'in böyle bir çalışmasının bulunmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • KOCAALİ'Lİ 9 yıl önce Şikayet Et
    bence bu uygulanmalı, bu kadar tatil olmaz, tatilin 1. haftası okul olmalı, 2. haftası tatil edilmeli sadece.
    Cevapla
  • SÜLEYMAN KIZIL 9 yıl önce Şikayet Et
    BU İLLER ARASINDA KARAMAN A HAVA ALANI YOKMUYDU
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak bilmediğimiz konularda fikir yürütmeyi çok severiz. Konunun içine bir girsek hemen fikrimiz değişir.okula gidip bir derse katılmanız gerekir. Okulları ve öğretmenleri suçlayanlar önce bir kendi aile yapısını incelesin. Okula nasıl bir öğrenci gönderiyor.Aile olarak çocuğuna hangi değerleri vermiş.Hangi temeli atmış.Okuldan ne bekliyor.Kendi üzerine düşeni yapmayanlar başkalarını kolayca suçlarlar.Başlarını kuma gömerler. Gerçeklerle karşılaştıklarında artık çok geçtir.Öz eleştiri yapın.Empati yapın.İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Önce kendini bil. Selamlar.
    Cevapla
  • mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Baba gidip asgari ücretle saatlece saat çalışıyor, o yorgunlukla eve gelip çocukları ile ilgilenemiyor, karısı ile muhabbeti sağlayamıyor, aradaki kopukluk çocuğun başka taraflarda sevgi aramasına yol açıyor. Kötü arkadaşda bulunca uyuşturucu bağımlısı, hırsızlık vb. suç işleyen kişiler hep bu aillelerden meydana geliyor. Yazık günah be veriyorsunuz asgari ücret, adamın kira. yakıt, elk. su gibi masrafları en asgari 750 tl tutuyor. hatırlatayım asgari ücret 940 tl. bu adama 190 tl ile eve erzak mı alsın çocuklara haşlık mı versin. Biraz kendinize gelin. Bakış açınız herkese aynı olsun. İnan edin aralarında mazlum kimseler çok. Kırık bir gönle Allah'a yönelirse hepiniz gümbürtüye gidersiniz.
    Cevapla
  • esnaf 9 yıl önce Şikayet Et
    allah öğretmenleri başımızdan eksik etmesin.esnaf
    Cevapla
  • ESad 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim şu hayatta öğretmenlik kadar kadar zor meslek yok ben bir öğrenci olarak Anne-Baba okula gitsin bişeyler öğrensin diyor öğrencinin sınıfta yemeedği halt kalkmıyor sonra öğretmenlere laf atıyosunuz (kendimden biliyorum:)
    Cevapla
  • dimona46 9 yıl önce Şikayet Et
    öğreetmenler yatıyorcular yazmamış hala.hayret!
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    savan gibi veli varken problem nerde diye aramaya gerek var mı?
    Cevapla
  • savan 9 yıl önce Şikayet Et
    anne baba öğretecekse çocuğuna öğretmene ne gerek var ? bence okullar kapatılsın çocuklar rahat etsin. siz de kendinize adam gibi bir iş bulun.
    Cevapla
  • SEDAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Varsa yoksa öğretmene laf at. Sen şuraya yorum yazabiliyorsan öğretmene borçlusun. Allah aşkına gel bizim okula da 1.sınıftaki 30 öğrencinin başında 10 dakika durmayı dene, arkana bakmadan kaçarsın. Oradan öyle atıp tutması kolay.
    Cevapla
  • mühendis 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede bazı akıllılar eğitimsizliği kendilerine göre az çalışan öğretmenlere bağlar. Halbuki bu süre OECD ort.çok üstündedir.Bu ülkede eğitimsizliğin temel nedeni anne ve babaların çocuklarını okula gitmeden evvel eğitememesinden başka bişey değildir.Okula başlayan bi çocuğu öğretmen eğitemez.
    Cevapla
  • ibrahim AYDIN 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim öğretmene fırsat buldukça laf atıyorsunuz sanki öyle bir şey olsa tabiki gideceğiz bir kere öğrenci öyle bir şeyi istemez öğretmene kalmasına gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu