Dünyaca ünlü iki isim Kartal İHL'de!

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Uluslararası Hukuk Kulübü ikinci etkinliğinde dünyaca ünlü hukukçulara ev sahipliği yaptı.

Dünyaca ünlü iki isim Kartal İHL'de!
Dünyaca ünlü iki isim Kartal İHL'de!
GİRİŞ 09.03.2015 19:35 GÜNCELLEME 09.03.2015 19:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Uluslararası Hukuk Kulübü bu yıl düzenlediği ikinci etkinliğinde dünyaca ünlü hukukçulardan Profesör Sir Geoffrey Nice QC ve Rodney Dixon QC’ya ev sahipliği yaptı.

9 Mart 2015 Pazartesi günü saat 14:00’da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa uluslararası hukuk kulübünün danışmanlığını da yapan Hakan Camuz ve İHH Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Gülden Sönmez de katıldı.


Uluslararası insan hakları davalarının ünlü avukatı Prof. Sir Geoffrey Nice QC, aynı zamanda savaş suçlarıyla yargılanan eski Sırp devlet başkanı Slobodan Miloşeviç’in yargılanmasında oynadığı etkin savcılık yönüyle de tanınır. 43 yıllık avukatlık kariyerinde Kenya hükümetini temsil eden Sir Geoffrey, diğer Afrika devletlerinin menfaatlerini de savunmuş; Suriye meselesinde Katar’a danışmanlık yapmış; Burma, İran ve Kuzey Kore’de ağır şiddete maruz kalan kurbanların gönüllü avukatlığını üstlenmiştir. Radyo ve televizyon programlarına uzman kişi olarak sık sık katılan Geoffrey, bir yandan da İngiltere yüksek ceza mahkemesinin daimi olmayan yargıçları arasındadır.


 

Uluslararası hukuk ve insan hakları konusunda uzman olan Rodney Dixon QC ise tüm uluslararası mahkemeler nezdinde danışmanlık statüsüne sahiptir. Kariyeri süresince çeşitli hükümetlerin, Sudan, Kenya, Libya ve Mısır’da ise şahısların vekilliğini yaptı. Eski Mısır devlet başkanı Muhammed Mursi’nin ve eski Kosova devlet başkanının avukatlığını da yaptı. Uluslararası hukuk uygulamalarına temel kaynak gösterilen Archbold International Criminal Courts: Practice, Procedure, and Evidence adlı hukuk kitabının yazarlarından biridir. Mesleğinin henüz 14. yılında İngiltere’de dava avukatları için en yüksek pozisyon olan Kraliçe Konseyine seçildi.

Kulüp öğrencilerinin misafirlerle kaynaşması için düzenlenen öğle yemeğinde gündemdeki önemli konular konuşuldu. Akabinde misafirlerle birlikte konferans salonuna geçildi. Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerinin katıldığı tamamı İngilizce olan konferansın başlangıcında konukların özgeçmişleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.



Soru-cevap şeklinde devam eden program, hukukçuların müdahil olduğu Yugoslavya Özel Mahkemesi, Irak, Suriye, Mısır, Bosna, Mavi Marmara davası, uluslararası hukukun tarafsızlığı vb. konularda yoğunlaştı. Sir Geoffrey Nice ve Rodney Dixon’un bu konulardaki genel değerlendirmeleri, mahkemelerde eşitlik asla garanti edilemese de her merciin adaletin sağlanması doğrultusunda çabalarını esirgemediği şeklindeydi.

Program, misafirlere hediye takdimi ile sona erdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • enes 9 yıl önce Şikayet Et
    Her şey düzelecek 20.01 de yazılan yoruma binaen ufak tefek değişiklikler ile alıştırılarak, artık halk hakkın düzenini isteyecek.Sevgi anlayışında olduğu gibi yaradan sevgisi için önce beşeri sevmek gerekir.Bu işleri başaracak arkadaşlar ise yaratılanı sev Yaradandan ötürü anlayışını kavrayanlardır. Allah ümmet olarak başarılarımızı daim eylesin.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    ilahiyatçı arkadaşlar yasa koyucu gibi hareket ediyorlar bu ülkede ya mevcut yasalar kalksın kesinlikle kabul ediyorum islam hukukunu ama bu arkadaşların kendi egolarına göre gösterdikleri hukuku kabul etmiyorum, bizde bilelimki islam hukuku var bu konunun gerçek hukukçuları gelsin...emin olun bu arkadaşlar dinden soğutmaktan hatta nefret ettirmekten başka bir pozisyonda değiller liyakatsizler islam konusunda ve her işe bu liyakatsizlikleriyle karışıyorlar..unutmasınlarki vahyi indiren onu koruyacaktır onların bu ego durumları ahirette onlara ve uyanlara zarar verecektir toplumuda dağıtacaktır zamanla.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    bir işe yaradıkları yok üstüne başımıza ne geliyorsa sayelerinde geliyor ahirette bakalım ne olacak!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...