'İmam Hatip Okulu çevreci dokuyu koruyacak'

İmam Hatip Okulu'nun park alanına yapıldığı iddiasına ilişkin platformdan yapılan açıklamada bu iddiaların gerçek dışı olduğu dile getirildi

'İmam Hatip Okulu çevreci dokuyu koruyacak'
'İmam Hatip Okulu çevreci dokuyu koruyacak'
GİRİŞ 28.03.2015 10:02 GÜNCELLEME 28.03.2015 11:14

Başakşehir Kız İmam Hatip Okulu Platformu, okulun projesinin; hazırlık aşaması, ihale süreci ve inşaata geçiş safhalarında tüm yasal zorunluluklara haiz olduğunu, ilgili imar planlarına aykırı hiçbir hususun bulunmadığını bildirdi.

Platformdan, Başakşehir Göçmen Konutları yakınlarındaki Kız İmam Hatip Okulu'nun park alanına yapıldığını iddia eden vatandaşlarla polis arasında yaşanan arbede üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Başakşehir'de ihtiyacı sıklıkla dile getirilen bir eğitim kurumu Başakşehir Kız İmam Hatip Okulu'nun yapımına başlandığı hatırlatılan açıklamada, okulun, çevreci yapısı ve modern donanımıyla eğitimde standartları yükselteceği kaydedildi. İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası ve Başakşehir Belediyesi tarafından projelendirilen okulun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planında özel eğitim alanı olarak tescil edilmiş arsa üzerinde inşa edildiği belirtildi.

Açıklamada, okulun, inşaat alanının hemen yanındaki koruluğu, alandan taşınacak ağaçlarla daha da zenginleştirecek bir projeyle inşa edildiği aktarılarak, okulun ayrıca sağlık, spor ve sosyal amaçlı ilave donatılarıyla da bölgenin kentsel dokusuna katkı sağlayacağı vurgulandı.

İhalesi ve yer tesliminin ardından ruhsatı alınarak inşasına başlanan okulun, 15 bin 817 metrekarelik arsa üzerinde inşa edileceği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bölgenin yeşil dokusu ile uyumlu olacak eğitim kurumunda oturum alanlarının arsa yüzölçümüne oranı, yalnızca yüzde 26 gibi emsalleriyle kıyaslanamayacak derecede düşük bir miktara sahiptir. 48 derslikten oluşan ve 1440 öğrencinin aynı anda eğitim alabileceği Başakşehir Kız İmam Hatip Okulu, bölgenin kentsel standartlarını yükseltecek nitelikli bir eğitim kurumu olarak ilçe eğitim hayatında yerini alacaktır. Başakşehir Kız İmam Hatip Okulu Projesi'nin; hazırlık aşaması, ihale süreci ve inşaata geçiş safhalarında tüm yasal zorunluluklara haiz olduğunun, ilgili imar planlarına aykırı hiçbir hususun bulunmadığının ilçe kamuoyu ve bölge sakinlerimizce de bilinmesini isteriz.

Ayrıca, bölgede ikamet eden bin kadar kız öğrenci, şu anda üç farklı okulda eğitimlerine devam etmekte ve evlerine yakın bir eğitim kurumunun bulunmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Yapımına başlanan okulu, bu öğrencilerimiz ve ailelerince de büyük bir heyecanla beklenmektedir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor