İlkseç Vakfı, yeni projesiyle fark attı

İlkseç Vakfı yeni bir hizmete daha imza attı.

İlkseç Vakfı, yeni projesiyle fark attı
İlkseç Vakfı, yeni projesiyle fark attı
GİRİŞ 10.07.2015 09:10 GÜNCELLEME 10.07.2015 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’de son 12 yılda İslami eğitim alanında ciddi bir başarı sağlayan İlkseç Vakfı, 20 yıllık özel okul tecrübesi olan idareci kadrosuyla yeni farkındalık sağladı. İlkseç Vakfı’nın yeni projesi Diriliş Koleji… 

Öğretmen kadrosunu 5 yıl özel okul tecrübesine sahip olan kişilerden seçen Vakıf; şuurlu, maneviyatlı ve aydın bir genç nesil yetiştirmeyi hedefledi ve bu konuda da ciddi yol kat etti. İlkseç Vakfı Başkan Yardımcısı ve Diriliş Koleji Kurucu Temsilcisi Kemal Eftal ile Diriliş Koleji çalışmaları hakkında konuştuk. 

TÜRKİYE’MİZİN YENİDEN İHYASI İÇİN “DİRİLİŞ” 

Öncelikle başarılarınızın devamını dileriz. Kolejin adı belirgin bir şekilde dikkat çekiyor. Neden Diriliş?

Osmanlı’nın son dönemlerinden itibaren ülkemizdeki ortam, bir takım dahili ve harici güçlerin  müdahalesiyle perişan hale gelmiş ve bizleri kültürümüzden, tarihimizden, eğitim sistemimizden, milletimizin özünden ayrılma durumunda olmuştur. 

Bu  durum günümüzde de gençlerimizin bilinçsiz , farkındalık durumu olmadan, hayatı feraset ve basiretle değerlendirmeden yetişmelerine , eğitim sistemimizin de aynı şekilde adeta üzerine bir ölü toprağı serilmiş haline gelmesine neden olmuştur.

İşte biz İlkseç Vakfı olarak bu üzücü durumu talihimiz olmaktan çıkartarak kadim sistemle, modern eğitim anlayışını sentezleyerek eğitim sistemi açısından farklı bir model olarak öğretimi eğitimle diriltmek, gençlerimizin, vatanımızın, milletimizin, Türkiye’mizin yeniden ihyası için özel okulumuzu açmaya ve İlkseç Vakfı Diriliş Koleji olarak isimlendirmeye karar verdik.

YÖNETİCİ KADROMUZ 20 YILLIK ÖZEL OKUL TECRÜBESİNE SAHİP

Yönetici kadrosu hakkında bilgi verir misiniz? 

İlkseç Vakfı Türkiye’de son 12 yılda İslami eğitim alanında model olabilecek bir misyonu üstlenmiş ve bunda başarılı olmuştur. Sistematik çağdaş eğitim sistemi ile müspet ilmi beraber çift kanatlı sürdürmüştür. İslami eğitimde ki bu tecrübemizle birlikte 20 yıllık özel okul tecrübesi olan idareci kadromuzun çalışmalarıyla çok farklı ve ayrıcalık bir eğitimle gençliğimiz şuurlu maneviyatlı ve aydın olarak yetişecektir.

ÖĞRETMENLERİMİZDE 5 YIL ÖZEL OKUL TECRÜBESİ ŞART

Öğretmen seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz?

Öğretmen alımında her hangi bir şart koşuyor musunuz?

Öğretmenlerimiz minimum 5 yıl özel okul tecrübesine sahip olan kişilerden seçilmektedir. Öğretmen alım sürecinde ön görüşme, ders anlatımı, mülakat, yazılı bilim sınavı ve referanslara dikkat edilmektedir.

MİKRODAN MAKROYA 

Eğitim alanından diğer özel okullardan ne gibi farkındalıklarınız var?

Eğitim modelimiz geleneklerimizden kopmadan geleceği yakalamak ve aşmak üzerine kurgulanmış bir eğitim modelidir. Her öğrenci özeldir ve her öğrenci mutlu ve başarılı olabilir şiarı gözetilerek şekillendirilmiştir. 

Değer odaklı referans sistemi ( DORS) adını verdiğimiz eğitim modelimiz tamamen bize özgü olup sadece bizim öğrencilerimizin yaşayacağı bir tecrübedir. Özel okul olarak bizim gibi farklı okulların en önemli özelliği ise içinde bulunduracakları bütün unsurlarıyla geleceğin kurgusunu şekillendirecek varlıklarını süreç içerisinde içselleştirilmiş davranış değişikliklerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır. 

Bu sebeple hizmetlisinden genel müdürüne, misyon kurgulayanından aşçısına kadar herkes bu dava uğruna mikrodan makroya bütün aşamalarda gönüllü olarak görevlerini  üst düzeyde yerine getirirler.

SANAT, KÜLTÜR VE SPOR ETKİNLİKLERİMİZ MEVCUT

Sosyal ve sportif etkinlikler olacak mı?

Öğrencilerimiz yeteneklerine ve isteklerine göre öğretmen ve velilerinde görüşlerini alarak uygun olan sanat, kültür ve spor alanlarının birine yönlendirilir. Her türlü ilgi ve isteye göre sanat, kültür ve spor etkinliklerimiz okulumuzda mevcuttur. Özel okulumuzda etkinliklerimiz spor okulu, müzik okulu, sanat okulu olarak adlandırılmaktadır.

HER ŞEY KALİTELİ EĞİTİM İÇİN DİZAYN EDİLDİ  

Okulumuzun fiziki şartları hakkında bilgi verir misiniz?

Özel okulumuzun fiziki şartları eğitimimizin en mükemmel şekilde yapılması için dizayn edilmektedir. Yemekhanesinden konferans salonuna, kantininden spor salonuna kadar her şey öğrencilerimizin kaliteli eğitimi için yapılmaktadır. Okulumuzda toplam 23 sınıf mevcuttur anaokulu ilkokul ve ortaokul (kız ve erkek ayrı olmak üzere) birbirinden bağımsız olarak dizayn edilmiştir.

SİSTEMATİK VE GÖNÜLLÜ HAFIZLIK EĞİTİMİ

Hafızlık eğitimi ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bizim önemli özelliğimiz sistematik ve gönüllü hafızlık eğitim programımızdır. Rabbimizden bize her noktası mucize olarak ikram edilmiş mesajlarla(Kur’an-ı Kerim), dilinin ahengini bozmadan, günümüz eğitim ilkelerini de esas alarak, kolaydan zora, somuttan soyut, hayatla iç içe öğrenci merkezli bir anlayışla, ana fikirden kopmadan ibadet ruhuyla tanışmalarını sağlıyoruz. Anaokulundan başlayarak ortaokul mezuniyetine kadar talim ve tecvit dediğimiz kuralların yani harflerin telaffuzu, birbirlerine göre durumu, imla kurallarının kavratılması, Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma ve doğru ezber başlangıcı, ilkokulda öğrenci merkezli olarak manalarını kavrayacakları kısa surelerden başlayarak anlayarak ezberleme programıyla ibadet aşkıyla hafızlık diplomasını almış olacaklardır.

Evlatlarımızı neden diriliş kolejine göndermeliyiz?

Farklılıklarımızı şöyle başlık başlık açıklayalım: 

Okulumuzda yabancı diller eğitimi anaokulundan itibaren başlamaktadır. Mecburi yabancı dillerin yanında seçmeli yabancı dillerde mevcuttur. İngilizce tamamen bize özgü kurgulanan let eğitim modeli uygulanmaktadır. Aynı zamanda seçmeli diller tercihlerimiz mevcut. Rusça, Çince ve İspanyolca bugün dünyada en fazla kullanılan diller arasında...

Arapça ve İngilizcelerini geliştirmek ve dünyayı bilmek adına yurt dışına dil, değer ve kültür gezileri düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin duygusal ve bireysel özelliklerini geliştirmek için küçük gruplar halinde düzenlenen atölye çalışmaları ders saati programların dışında öğretmen gözetiminde düzenlenir. Drama atölyesi, yaratıcılık atölyesi, özgüven atölyesi, yorum atölyesi gibi…

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisimiz mevcut…

Çift öğretmenli dersler. Okullarımızda bazı derslerimiz çift eğitici tarafında yapılmaktadır.

Tamamlayıcı eğitimlerimiz var. Bu eğitimlerimizin arasında kuran okuma eğitimi, sistematik hafızlık eğitimi, İslami sanat ve estetik eğitimi, İslami şahsiyet ve tasavvufi hal eğitimi, nezaket eğitimlerimizde mevcuttur.

 

YORUMLAR 2
  • Talhâ Tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkuye ve toplum olarak gerçekten böyle eğitimlere ihtiyacımız var ben şahsım ve çocuklarımın adına sevinçliyim millet gerçekten diriliyor buda ancak kuranla olurdu emeyi geçenlerden rabbim razı olsun.
    Cevapla
  • Öğrencii... 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle güzel,kaliteli ve İslami eğitim veren okullara doğu illerde de ihtiyaç var. Özellikle Gaziantep'e de açılmasını istiyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!