DGS sınav sonucu tıkla öğren (Bugün açıklandı)

2016 DGS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Milyonlarca üniversite öğrencisi DGS sınav sonucuna kilitlendi

 DGS sınav sonucu tıkla öğren (Bugün açıklandı)
DGS sınav sonucu tıkla öğren (Bugün açıklandı)
GİRİŞ 24.09.2016 09:45 GÜNCELLEME 24.09.2016 09:46
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

24 Eylül cumartesi günü itibariyle DGS sınav sonuçları açıklandı

DGS SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI - TIKLA

23 Eylül cuma günü itibariyle DGS sınav sonuçları henüz açıklanmadı. DGS sınav sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor. Dikey Geçiş Sınav sonucu açıklanır açıklanmaz ÖSYM ekranları ile birlikte aynı anda haber7.com'da

DGS SONUÇLARININ GECİKME SEBEBİ BELLİ OLDU!

Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen açıklanmayan sonuçlar hakkında YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre;

DGS sonuçlarının, ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciktiği söylendi. Buna göre DGS sonuçları 23 Eylül Cuma gününün açıklanacağı belirtildi. Sonuçlar açıklandığı anbean haberimizin içerisine eklenecektir.

ösym-dgs-logo

Önlisans mezunu olan (2 yıllık) öğrencilerin lisans bölümüne ( 4 yıllık) geçebilmeleri için ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Sınavı 21 Ağustos'ta yapıldı. Kurum sınavlarının sorularını ve cevaplarını kendi sitesinden yayımladı.

2016 DGS SORULARINI VE CEVAPLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavı nedir? 

ÖSYM tarafından yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin girmek zorunda olduğu, 2000 yılından bu yana yapılan bir sınavdır.

HER ÜNİVERSİTE DGS KONTENJANI AÇMAK ZORUNDA

DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) giren öğrenciler her okulda bu alan için ayrılmış kontenjanları görecektir. Çünkü DGS için her üniversitenin %10 kontenjan açma zorunluluğu bulunmaktadır. Adaylar kendilerine tanınan 18 tercih hakkını kullanabilirler. Burada tamamını kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Yani her aday 1 ila 18 arasında farklı tercihte bulunabilir. DGS'yi kazanarak bir üniversitenin lisans bölümüne yerleştirilen adaylara öncelikle Lisans Öğrenimlerine Hazırlık Programı uygulanır ve bu programda öğrencilere 1. ve 2. sınaflarda eksik oldukları dersler verilir. Bu programların ardından öğrenciler 3. sınıftan öğrenimlerine devam ederler.

SINAVA KATILAN ÖĞRENCİLERDEN YORUMLAR

Dikey Geçiş Sınavı'na katılarak önlisanstan lisansa geçmek isteyen öğrencilerden sınava dair yorumlar gelmeye başladı. Öğrencilere göre sınav Türkçe dilbilgisi kolay, paragraf soruları zor. Matematikte ise geneli olarak kolay görülürken, zaman konusunda tüm öğrenciler sıkıntı yaşadı.

YORUMLAR 83
  • szgn sezgin oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Yds ertelenmemiş ama internette tam tersi haber var.İnternetteki her bilgiye itibar edilmemeli.Ösym ise yanlış yapmaz.
    Cevapla
  • szgn sezgin oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Yds ertelenmemiş ama internette tam tersi haber var.İnternetteki her bilgiye itibar edilmemeli.
    Cevapla
  • szgn sezgin oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Ösym dgs'den 2 hafta sonra yapılan yds sınavının sonuç açıklama tarihini bayramdan önce net olarak 2016 sınav takviminde verirken dgs sonuçları için net bir tarih veremiyor.Bunun göstergesi 9 günlük resmi tatilde dgs sonuçları için mesai olmayacağıdır.
    Cevapla
  • szgn sezgin oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Temmuz ayında ertelenen 4 sınav > sınav - sonuç - süre 1)ÖABT 20.08.16 - 02.09.16 - 13 gün 2)DGS 21.08.16 - ? - x gün 3)MÜH. TAM. 21.08.16 - 08.09.16 - 18 gün 4)YDS 04.09.16 - 22.09.16(ösym 2016 sınav takviminde yazıyor.) - 18 gün
    Cevapla
  • hayırlısı olsun 7 yıl önce Şikayet Et
    bayramdan sonraya kaldı :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır