KPSS'de şehit Ömer Halisdemir sorusu

KPSS'de 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi.

KPSS'de şehit Ömer Halisdemir sorusu
KPSS'de şehit Ömer Halisdemir sorusu
GİRİŞ 20.11.2016 14:19 GÜNCELLEME 20.11.2016 14:19
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan KPSS'ye yaklaşık 3.5 milyon aday başvurmuştu. Bu rakam bir rekor. KPSS'de adaylara 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi.

KPSS Ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuştu. Bugünadaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Sınav saat 12.00'de tamamlandı. 

KPSS sınavında 15 Temmuz darbe girişiminin kahraman ismi Ömer Halisdemir'e ilişkin bir soru da yöneltildi. Adaylara, "Hangi üniversitenin isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirildiği" sorusunun yöneltildiği belirtiliyor. Doğru cevap Niğde Üniversitesi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda  darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi'ne verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

BUGÜNKÜ SAYI BİR REKOR

KPSS Ortaöğretim sınavına yaklaşık 3 milyon 500 bin aday katıldı. Bu sayı, ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde. KPSS'ye 2 milyon başvuru bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak." demişti. Bu yılki KPSS ön lisans sınavına başvuran aday sayısı yaklaşık 1,5 milyon; Ortaöğretim sınavına başvurunun ise 3,5 milyona yakın. 

YORUMLAR 32
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamın tipinde kahramanlık var zaten.Tek başına yüz teröristi delik deşik ederdi.Ne yazık ki,aynı bayraklıüniformayı gIyenler tarafından öldürüldü.
    Cevapla
  • Kadir arık 7 yıl önce Şikayet Et
    Yooo hiçte kafa karıştırmıyor oğlum söyledi ben bile çözdüm sınava girmediğim halde
    Cevapla
  • Mustafa atalay 7 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimin iftarı milletimizin kurtuluşunun kilit insanı mekanın en yucelerin mekanı.ruhun saad olsun..
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir insana asker üniforması bu kadar mı yakışır.Sanki doğuştan asker doğmuş.Mekanın cennet olsun güzel insan.Osmanlı torunları seni unutmayacak.
    Cevapla
  • silvanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    3,5milyon kişi içinden liyakat ve sadakat sahibi olanlanlar belirlensin diğerleri elensin diyorum şimdi belkide kamuda binlrce pkk ve fetö memurlar var bunları derhal işlerin uzaklaştırılması lazım bu vatana millete hayırlı olur .hem devletten beslenin hemde devlette millete hiyanet edin olacak şey değil bende kpss ye girdim önce beni sorgulayın bu ülke hepimizin sadece türklerin veya kürtlerin değil hepimizin. dedelerimiz beraber bu ülkeyi kurdular 15 temuz akşamı sela okunduğunda arabamı kaptığım gibi çarşıya indim gittiğimde 20 .30 kişi anca toplanmıştı allah tan silvanda askerler kışladan çıkmadı yoksa 4 çocuğum yetim kalırdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!