İsmet Yılmaz müfredatın değişeceğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen eğitim programıyla ilgili bilgilendirme toplantısında konuştu.

GİRİŞ 13.01.2017 11:10 GÜNCELLEME 13.01.2017 16:08
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, yeni müfredat taslağını açıkladı. Bakan Yılmaz'ın açıklamasına göre; "Yeni müfredat Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders sayıları azaltılacak, ders içerikleri sadeleştirilecek.

İşte İsmet Yılmaz'ın açıklamasından satır başları:

Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle, bu sene ve gelecek sene hiçbir öğrencimiz değişen müfredattan dolayı TEOG ve LYS'den etkilenmeyecektir.

Kamuoyunun görüşlerine sunulan yeni müfredatla ilgili bu süreçte, programlarla veya ders programları ile ilgili söylenecek bir eleştiri varsa bu dönemde söylenmesini istiyoruz.

1. sınıf. 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerimiz yeni müfredatla eğitim görecekler.

Yarıyıl tatilinde telafi eğitimi  koymuyoruz. Tatil tatildir. Şubat'tan sonra okul süreci başlayacak. Öğretmenler o  ders saatleri içerisinde o günlerde kayıpları telafi edecekler

GÖRÜŞLERİ BEKLİYORUZ

Bugünden itibaren bir ay süre ile öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bir görüşüm var diyen herkesin görüş ve önerilerini bekliyoruz. Web sayfamızdan yeni müfredata ulaşabilirsiniz.

10 Şubat'a kadar bütün halkımız yeni müfredatla ilgili görüşlerini bize sunmalı.

53 FARKLI DERS

53 farklı dersle ilgili taslak programlar hazırlanmıştır. 19 farklı ders ilköğretim için, 34 farklı ders ortaöğretim için hazırlanmıştır. Bu taslaklar askıya çıkarılmıştır.

Bu programa 1000'in üzerinde arkadaşımız katıldı.

Genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde komisyonlar taslak programları hazırladı. Ülke genelinde uzmanlar girdi sağladı. Talim Terbiye Kurulu inceledi ve askı sürecine çıkarıldı.

Taslak programa hazırlanırken, öğretim programlarıyla ilgili çalışmaların başlangıcında üniversite eğitiminde ve günlük hayatında başarılı olmaları için bilgi ve becerileri öncelik edildi.

Dünya ölçeğinde eğitimde başarı göstermiş ülkerin tecrübelerinden faydalanıldı. Bunların ışığında bu taslak program milletimizin görüşlerine açıldı.

DERS SAATLERİ

Ders sayılarını henüz belirlemedik. Yeni müfredat Eylül ayında başlayacak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Yeni müfredat ile ders sayıları azaltılacak, ders içerikleri sadeleştirilecek.

Okullarımızdaki ders saatlerinin azaltılmasıyla ilgili bir çalışma yapılmamıştır, yapılmayacaktır. Ders saatlerini arttırmamız lazım. İçeriğinin azaltılması daha doğru diye düşünüyorum.

Gelen öneriler tartışılıp incelenecek. Kademeli bir geçiş yapacağız. 10 Şubat'tan 20 Şubat'a kadar Talim terbiye kurulunun onay süreci var ondan sonra kitap yazımlarına başlanacak.

YORUMLAR 85
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaba ne kadar su dökerseniz dökün, kabın alacağı su, kapasitesi kadardır.
    Cevapla
  • yaşar. 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk ve orta okul öğrencilerine devletin verdiği kitaplar dışında öğretmenlerde (devletin verdiği kitaplar yetersiz diyerek) kitap aldırıyor çocukların sırt çantaları 10 kğ dan aşağı olmuyor. çanta taşımakta öğrenciler zorlanıyor.
    Cevapla
  • dilek 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğrenci olarak söylüyorum ders kitapları gerçekten yetersiz ve kaynak kitaplara ihtiyaç duyuyoruz
    Cevapla
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimi zorunlu değil, gönüllü yapın. Zeki çocukların geleceğini tembeller yüzünden karartmayın. Bir fabrikaya mühendis te, teknisyen de, usta da, çırak ta laım. Herkesi mühendis yapamayacağımıza göre, bırakın herkesi kapasitesine göre değerlendirelim. Kişinin en başarılı olabileceği yer, en sevdiği yerdir. Başka örnek; Çocuğunuza sevmediği ama kaliteli bir ayakkabı ile, sevdiği ama kalitesiz bir ayakkabı alın. Bakın bakalım; hangisini daha uzun süre giyecek? Tabi ki; sevdiği ama kalitesiz olan ayakkabısını daha uzun süre gözü gibi koruyacak ve titizlikle giyecektir. Ötekisini ise top oynarken veya daha çabuk eskitecek olan yerlerde giyecektir.
    Cevapla
  • Misafir. 7 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl eğitim öğretim hazırlığı adı altında öğretmenlere yapılan ödeme neden öğrencilerin ailelerine de yapılmıyor? Oysa ki okul defteri, araç gerecini,formasını,kalemini,ayakkabısını ,servis parasını,kantin parasını ödeyen ailenin kendisi değil mi ..? Bunun da yetkililerce değerlendirilerek birden fazla öğrencisi olan ailelere de bu ödeneğin yapılması dileğiyle..
    Cevapla
  • seven 7 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkür ederim sayın bakanım birde bazı öğretmenler haftada bir saat derse girip haftanın dört gunu okula gitmeyen öğretmenler oldunu öğrendim mesala bir resim öğretmeni bu ve buna benzer bazı yerde acık öğretmen var deniyor bazı yerde bir gun veya haftada bir iki saat derse girenler varmış bunada bir denge getirilmesını
    Cevapla
  • mMm 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tespit hocam. Yalnız eksik ; şunu söylemeliyiz ki resim, müzik, beden eğitimi gibi derslerin saatlerinin de artırılması gerekir çünkü çocuklar bunlardan daha fazla faydalanmalıdır. Zira sanat ve spor yoksunu bir ülke olduk. Hayal kuramayan insanlar yetiştiriyoruz. Hayal kuramadıkça da yeni ve özgün fikirler ortaya çıkmıyor böylece ürettiklerimiz taklitten ibaret oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi