2019 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM DGS tercih süreci başlıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav sonuçlarının ardından gözler DGS tercih kılavuzuna çevrildi. Üniversite ön lisans eğitimini tamamlayıp lisans eğitimine geçmek isteyenlerin girdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri ne zaman başlayacak?

2019 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?
2019 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 20.08.2019 10:43 GÜNCELLEME 20.08.2019 10:54

DGS tercih kılavuzu için geri sayım başladı. ön lisans eğitimini tamamlayıp lisans eğitimine geçmek isteyenlerin girdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucu geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar.

 

 

Geçtiğimiz dönem DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış tercihler 6 Eylül'de alınmaya başlamıştı. Bu süre baz alındığında 2019 DGS tercihlerinin Ağustos ayında alınması bekleniyor. Aynı gün kılavuz da yayımlanacak. Tercih kılavuzu yayınlanmasıyla birlikte DGS taban ve tavan puanları belli olacak.

DGS TERCİH İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILIR MI?

 

 

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır. Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmaz. 

AÖF DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

NOT: Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihlerde her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 DGS tercih sonuçları geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Eylül ayı itibariyle açıklanacak.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıklanacak yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ek yerleştirme için bekleyişe geçecek. Herhangi bir programı kazanamayan adaylar, ÖSYM tarafından açıklanacak olan boş kontenjanları bekleyecek. Aynı zamanda ek tercih işlemleri için tarihler ÖSYM tarafından duyurulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı