Akademisyenler, öğretmenlere eğitim verecek

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında eğitim alanında ortak faaliyetleri öngören protokol imzalandı.

Akademisyenler, öğretmenlere eğitim verecek
Akademisyenler, öğretmenlere eğitim verecek
GİRİŞ 08.02.2013 14:57 GÜNCELLEME 08.02.2013 14:57

Protokol ile öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinde akademisyenlerden faydalanmak amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı protokol, Ankara'da eğitimin niteliğinin artırılmasını, öğretmen ve yöneticilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesini, yerel düzeyde ortaya çıkan sorunların belirlenerek, çözüm önerileri getirilmesini esas alıyor.

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ MEB OKULLARINDA DA AÇILACAK

Protokolün hayata geçmesi ile üniversite kütüphaneleri Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda da açılacak. Üniversite öğrencileri, üniversiteye aday öğrencilere ders vererek hem kendilerini geliştirecek, hem de okullardaki eğitimin kalitesini artıracak. Üniversite Aday Öğrenci programı ile üniversitelere, üniversiteli olmayan öğrenciler girebilecek. Böylece üniversite ortamlarını önceden görme imkanı elde edilecek. Özellikle Eğitim Fakültesi öğrencileri araştırmaları o ilin eğitim sorunları üzerine olacak.

Bakan Nabi Avcı, söz konusu protokolü Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer'in döneminde hazırlandığını aktardı. Avcı, Dinçer'e teşekkür etti ve imzalan protokolün eğitimin kalitesini artırması temennisinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...