Türkiye dünyaya kafa tutuyor, Almanlar kiralıyor!

Almanya, İsrailli Israel Aerospace Industries (IAI) firmasıyla ) Orta irtifa uzun uçuşlu (medium-altitude long-endurance /MALE) sınıfı Heron TP İHA kiralama anlaşmasını imzaladı. Görüşmeler sektörün karşı çıkması nedeniyle gecikiyordu.

GİRİŞ 15.06.2018 15:21 GÜNCELLEME 15.06.2018 16:22
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Anlaşma HERON TP’lerin teslimini ve uçurulmasını kapsıyor ancak sözleşmenin geçerli olması için Federal bütçede yayınlanması gerekiyor.
 
 Almanyi Afganistan ve Mali’de Heron 1 İHA’larını konuşlandırdı, şimdi bu İHA’ları daha yüksek kapasiteye sahip Heron-TP ile değiştirmek istiyor.


 
Anlaşma çerçevesinde Alman Kara Kuvvetleri beş Heron-TP alacak. Bu İHA’lar keşif görevlerinde kullanılacak ancak silah taşıma yetenekleri de olacak. Heron TP’leri Alman Silahlı Kuvvetleri havacılık merkezinin talebi doğrultusunda STANAG 4671 standartlarına uygun olduğuna ve dünyanın her yanında uçabileceğine dair belge alacak.

 

 

YORUMLAR 56
  • Galip 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bu Avrupa ülkelerini gözümüzde dehşet büyütme hastalığımız var.Dünyada tek başına bağımsız uçak ve kara aracı motoru üreten 3-5 ülke var.Hepsi birbirinden yardım alıyor ve ortak teknolojiler alıyor.Mersedes,BMV,WW, HONDA,TOYOTA gibi devler bilePS general motors un güç gurubunu kullanıyor.Hangisi verimli ve ucuz ise marka o motoru kullanıyor.Bakın bakalım uçak motoru üretenkaç firma var.
    Cevapla
  • Mtn 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya iha yapamamis israilden kiralama yapiyor...turkiye kendi ihasini yapiyor.demekki biseyler yapmisiz...yapilanlari begenmeyenlere duyurulur
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Olaylara hep duygusal yaklaşıyoruz. Duygularımız her zaman mantığımızın önünde ilerliyor. Yahu Allah aşkına Almanyanın Terörle ilgili bir sorunumu varda İha üretsin. Almanya uzun vadede ihtiyacı olsa belki İsraildende daha iyisini üretir. Unutmayınki motor ve makina dedinmi Akla Almanya gelir. Kendimizi kandırmayalım. Türkiye nin başında PKK belası olmasaydı bizin İha ile ne işimiz olurdu oralara yatırılan paraları başka alanlarda kullanırdık.
    Cevapla
  • Adige72 5 yıl önce Şikayet Et
    Beğenmeyenleri gozüne-dizine dursun...
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman ekonomisinin kötü olması buradan da anlaşılıyor. Öncelikle teknoloji çalacaklar diyorsunuz ama kiralama belli bir süre için geçerli yani o süre zarfında çözemezsen verdiğin para çöp olur. Satın alırsan en azından süren çok daha fazla olur. Yahudilere para yardımı olayına da katılmıyorum. Amerika gibi öyle yardım amaçlı da para verebilirdi bir şey almasına gerek kalmadan veya el altından bir şirket vs. aracılığıyla da sokabilirdi o parayı.
    Cevapla
  • Kader 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar zaten soykirim safsatasindan milyarlarca euro ödüyor israil e el mahkum
    Cevapla
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Heron TP kalkış yük ağırlığı 5.3 ton. Ayrıca bu uçakta Alman rheinmetall şirket ortaklığı var yazıyor İngilizce kaynaklarda
    Cevapla
  • Menderes 5 yıl önce Şikayet Et
    5.3 ton kendi ağılığı, 1 ton yük alabiliyor.
    Cevapla
  • Naci 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanların bunları yapamadigindanmi bırakın tenezzül etmemişlerdir dünyaya mekaniği elektroniği öğreten insanlar ikincisi bu uçakların motoru alman mali
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne motormuş arkadaş. Madem iş motorda bitiyor niye Amerika F-35 i tek başına üretemiyor ? Onu geçtim motor daha arka planda olan bir şey. Yazılım donanımsal özellikler bunlar en ön plandadır. Sen istediğin kadar iyi motor yap yazılımın kötüyse o motor bir halta yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!