Tamince Star'ı neden sattığını anlattı

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Star Medya Grubu'nun yüzde 50'sini satan Rixos Grubu Başkanı Fettah Tamince, kalan hisselerini de Ethem Sancak'a devrettikten sonra ilk kez satışla ilgili konuştu.

Tamince Star'ı neden sattığını anlattı
Tamince Star'ı neden sattığını anlattı
GİRİŞ 22.05.2014 00:47 GÜNCELLEME 22.05.2014 00:47

Fiyat hakkında bilgi vermeyen Tamince 4 yıl boyunca medya patronu oldu. 2009'da Star'daki bu hisse devriyle medya patronluğuna veda eden Sancak Skytürk ve Akşam'ın da sahibi konumunda.. Sancak Turkmedya grubunu 62 milyon dolara almıştı.

Medyadan çıkmanın daha az sorumluluk anlamına geldiğini fade eden Tamince The Wall Street Journal Türkiye'ye yaptığı açıklamada, "Medya sorunlu değil ama sorumluluk isteyen bir sektör. O alana çok zaman ayırmak, konsantre olmak gerekiyor. Bundan sonra en azından kısa vadede medyaya girmeyi düşünmem" dedi.

Fiyatı şu an açıklayamayacağını dile getiren Tamince satıştan elde edeceği geliri şu an Türkiye'de ve yurtdışında devam eden çok sayıda gayrimenkul yatırımına yatıracaklarını ifade etti.

Bu satın alım aile Ethem Sancak medyada Socar ile ortak olmuş oldu.

Star Medya Grubu bünyesinde Star Gazetesini ve Kanal 24 Televizyonunu barındırıyor. Fettah Tamince 2009 yılından bu yana Star Medya Grubu'nun ortağı. Tamince'nin Star Medya Grubu'ndaki diğer ortağı ise eski milletvekili Tevhit Karakaya. Tamince, Star hisselerini 2009 yılında, Ethem Sancak'tan devralmıştı.

Bu Star Gazetesi için ilk el değiştirme haberi değil. Uzanlar'dan TMSF'ye geçen Star Gazetesi 2006 yılında ihale ise 5 milyon 150 bin dolara Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya satılmıştı. Safa, ihalenin ardından teklifini yükseltmiş ve gazete için 8 milyon dolar ödemişti. Star Medya Grubu daha sonra gazetenin yanısıra Kanal 24'ü oluşturarak yayın hayatına soktu. Büyümesini Karamel TV ile de sürdürdü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak