İsrail medyası: Türk otoriteler aktivistleri engelledi

İsrailli Yedioth Ahronoth gazetesi, “Filistin’e Hoşgeldin” kampanyasının düzenleyicilerinin “Türk otoritelerin, Filistin yanlısı aktivistlerin İsrail’e yönelik uçaklara binmelerini engelledikleri”ni söylediklerini yazdı.

İsrail medyası: Türk otoriteler aktivistleri engelledi
İsrail medyası: Türk otoriteler aktivistleri engelledi
GİRİŞ 15.04.2012 17:32 GÜNCELLEME 15.04.2012 17:32

Filistin yanlısı aktivistin “Filistin’e Hoşgeldin” kampanyası çerçevesinde İsrail’de Ben Gurion havaalanına inmeye başladığına dikkat çekilirken kampanyanın düzenleyicilerinin “Türk otoritelerin, Filistin yanlısı aktivistlerin İsrail’e yönelik uçaklara binmelerini engelledikleri”ni söyledikleri belirtiliyor.

Haaretz gazetesi yüzlerce aktivistin Batı Şeria’daki yerleşim inşaatını protesto etmek amacıyla bugün yapılacak eyleme katılmak üzere uçakla İsrail’e gelmeleri beklendiğine dikkat çekerken, 650 polisin konuşlandırıldığı Ben Gurion Havaalanı'na bugün inen, Paris’ten gelen dört aktivistin gözaltına alındığını kaydetti.

Gözaltına alınanlardan üçünün daha sonra serbest bırakılarak ülkeye giriş yapmalarına izin verilirken dördüncüsünün ise, sorgulanmak üzere gözaltında tutulduğu bildirilirken havaalanına da gelen bir Portekiz vatandaşı ile bir ABD vatandaşına ülkeye giriş yapmalarına izin verilmezken, sorgulandıkları da ifade edildi.

Yedioth Ahnoroth ise internet sitesinde “Filistin yanlısı kampanyanın düzenleyicileri, Türk otoritelerin, Filistin yanlısı aktivistlerinin İsrail’e yönelik uçaklara binmelerini engellediklerini söylediler” diye yazdı.
(ANKA)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez