İmam, Cuma namazından sonra camide kendini astı

Balıkesir'in Gönen ilçesi Büyüksoğuklar Köyü İmamı Abdülkadir Çelik (36), elektrik kablosuyla kendisini caminin mahfiline asarak intihar etti. İşte intiharın nedeni...

İmam, Cuma namazından sonra camide kendini astı
İmam, Cuma namazından sonra camide kendini astı
GİRİŞ 28.09.2013 11:33 GÜNCELLEME 28.09.2013 11:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gönen'in Büyüksoğuklar Köyündeki camide imamlık yapan evli ve bir çocuk babası Abdülkadir Çelik bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yurtdışı din hizmetleri sınavını kazandı. Ailesi sınavı kazanan Çelik'in yurtdışına gitmesine izin vermedi. İddiaya göre ailesini ikna edemeyen Abdulkadir Çelik, cuma namazı sonrasında elektrik kablosuyla kendisini caminin mahfiline astı. Olay, cemaatin ikindi namazına gelmesiyle ortaya çıktı. Çelik'in cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilirken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    TOLGAHAN A. imam hayatını etkileyecek bir sınavı kazanmış, yurt dışına çıkmasına eşi bile izin vermediyse ve imam eşine söz geçiremediyse ,pasif bir kişiliği var demektir, pasif ve pısırık , başkalarının etkisi altında kalan ezik bir kişilikde aile baskısı görmüş kişilerde görülür. ben gerçi psikoloji doktoru yada uzmanı değilim ama, insan psikolojisi ile ilgili birçok kitap okudum, yani kendi kendimi eğittim. okuduğum kitapların yalancısıyım eğer dediğim yanlışsa.
    Cevapla
  • tolgahan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hasan gülten'e. siz haberi nasıl değerlendirdiniz. aile baskısından bahsediyorsunuz. ailesinden kasıt anne babası mı size göre. belki eşi istemedi gitmesini. böyle bir gerekçeyle neredeyse kendisini asmasını haklı çıkaracaksın. aile baskısıymış. oldu.
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    EN ÇARPICI NOKTA. Dikkat edilirse İMAM evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş,yani kendiside bir aile reisi olmuş, ama hala ve hala ailesinin baskısı altında yaşamış, belki kendisinin imam olması da aile baskısı ile idi, adam belki doktor, mühendis yada başka birşey olmak istiyordu, yurt dışında öğrenim yapmak istemesinin sebebide ailesinden uzaklaşmak , kendine özgü bir hayat,özgürce yaşabilmekti belkide. aile baskısıda en çok aşırı dindar aileler arasında yaşanıyor ,çocuk büyüyüp çoluk çocuk sahibi bile olsa ailesine bağımlı bir hayat sürüyor, yani özgür olamıyor. imamın zorla imam yapıldığının bir delilide , imamın intihar etmesi, gerçekten dindarlığa önem veren biri olsaydı, islamda en büyük günah sayılan intiharı seçmezdi, demek herşey aile baskısı ile olmuş.
    Cevapla
  • Faruk Doğrusöyler 10 yıl önce Şikayet Et
    intihar.... İntihar bir tür akıl tutulması ya da insanın sağlıklı düşünememesi durumunda insanın yapabileceği bir durum yani bir tür delilik hali de denebilir ancak yine de imam olan birinin intihar etmiş olması ki kendisi 36 yaşındaymış haberde yazan sebepten olmuş olması çok zor bir durum hatta intihar bile çok şüpheli, çok iyi araştırılması gerekir...
    Cevapla
  • ahmet mardini 10 yıl önce Şikayet Et
    Sivri bir yorum yazardım ama.... Evli ve bir çocuk babasıymışsın.Bu sebepten intihar ettiysen demek ki dini tam kavrayamamışsın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor